14. jul 2016.

Cvetanović: Novinari krivi što je Leskovac „izgubio“ fabriku

Cvetanovic-sa-novinarimaPrvi čovek Leskovca Goran Cvetanović okrivio je lokalne novinare da su odgovorni što novi nemački investitor neće graditi fabriku sa 1.200 radnih mesta u Leskovcu, već u Kruševcu sa kojim je ovaj grad bio u investitorskoj trci

On je rekao da je jedan od razloga za odlazak Nemaca u Kruševac negativno pisanje medija o južnokorejskoj kompaniju “Jura“ u Leskovcu.

Komentari uvaženih novinara o negativnom odnosu prema radnicima i sve ono što je pisano na globalnom i na lokalnom nivou u medijima je uticalo takođe na odluku. Kada vam nemačka kompanija dođe, ona artikuliše potrebe svega, gleda svaki signal, tako da je molba uvek prema vama pozitivne stvari da pišete, ne nerealne i neobjektivne, da modifikujete istinu, ali pozitivne stvari, a ne da pišete stvari za koje i sami znate da je nemoguće da odrasle osobe nose pampers pelene samo da bi vest bila čitana, prodavana i medijski spinovana – kazao je Cvetanović na konferenciji.

Gradonačelnik je u predizbornoj kampanji pre par meseci zapravo upozoravao svoje saradnike “da mogu slobodno da se sele iz Leskovca“ ukoliko grad ne dobije ovu bitku, a lično se tada obratio direktoru Agencije za lokalni ekonomski razvoj Bojanu Tojagi.

Bojane, spremi se, ako Kruševac ima bolje uslove od nas, selimo te za Kruševac. Više nećeš biti naš sugrađanin – poručio je tada Cvetanović.

Kruševac je izabran za najbolju lokaciju na kojoj će nemačka kompanija “Kromberg i Šubert“ graditi fabriku, iako je gradonačelnik Leskovca obećavao da će se čvrsto boriti da tog investitora dovede u svoj grad.

Fabrika bi trebalo da bude otvorena 2017. i da zaposli 1.200 ljudi, a u drugoj fazi da posao dobije još 1.300 radnika. Plan je da kompanija koja se bavi proizvodnjom kablova za auto-industriju, fabriku od 20.000 kvadrata „stavi pod krov“ do kraja godine, a da tokom zime završi unutrašnjost i obuči radnike.

Cvetanović ne napada prvi put

Gradonačelnik Leskovca, odnedavno doktor nauka Goran Cvetanović poznat je po „praksi“ da se javno obračunava sa novinarima kad god, po njegovom mišljenju, pišu u negativnom kontekstu u radu lokalne samouprave.

U aprilu prošle godine je novinara “Južnih vesti” nazvao stranim plaćenikom, nezadovoljan zbog pisanja o sumnji da je u gradnji njegove kuće u Leskovcu učestvovalo i Javno preduzeće „Komunalac“.

Za skupštinskom govornicom napao je novinarku „Bete“ i „Blica“ Milicu Ivanović, kao i lokalnu Televiziju Leskovac, nezadovoljan njihovim izveštavanjem o gradskim vlastima.

Cvetanović je optužio TV Leskovac da namerno ne izveštava o njegovim aktivnostima, a novinarku čak da „radi protiv njega jer joj ne daje ni dinar iz gradskog budžeta“.

 Foto: D.M. 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend