27. mar 2015.

Da li je vlast pretvorila gradski servis u „Studio Bot“?

SNS-studio-b-n1Da li vladajuća Srpska napredna stranka koristi gradsku televiziju Studio B u političke svrhe? To pitanje pokrenuo je prilog emitovan na toj televiziji u kom su se kao slučajni prolaznici iz ankete, kako se kasnije ispostavilo, pojavili, članovi Srpske napredne stranke. Na ceo slučaj u NUNS-u gledaju kao na zoupotrebu profesije

Prilog o skupu protiv vlasti, anketa samo s onima koji su protiv skupa, a koji su, iako slučajni prolaznici, bili više nego detaljno informisani. Ko su ljudi iz ankete – otkrili su korisnici društvenih mreža. Prvi se pojavio na suđenju pripadnicima Žandarmerije zbog prebijanja brata premijera; devojka iz ankete slikala se s predsednikom Srbije, dok je treći anketirani – član zemunskog odbora SNS-a.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović smatra da se takva anketa zove se još i zloupotreba profesije.

“Gradski servis, naročito od trenutka otkad je izvršena personala promena na njenom čelu, postao je zapravo partijski servis vladajuće stranke. I to se vidi, ne samo po ovom prilogu, to se vidi po nizu emisija koje su uvedene i onih koje su ukinute. I to ne bi bilo tako strašno da se to ne finansira parama građana”, kaže Obradović.

Po objavljivanju ove priče u štampanima medijima, oglasila se i Srpska napredna stranka. „Tačno je da su to članovi SNS-a. Naravno da ćete metodom slučajnog uzorka u svakom mestu u Srbiji naići na člana ili simpatizera SNS-a. Da je neko ove naše članove, u tom istom prilogu pitao da li su članovi SNS-a, oni bi to jasno i rekli, jer se mi ponosimo našom partijom, za razliku od drugih koji kriju stranačku pripadnost”, poručuju naprednjaci.

Dugogodišnji televizijski novinar i producent Jakša Šćekić smatra da je profesionalno prilog katastrofa, ali da je više od toga, kontraproduktivan. “Ja da sam na mestu premijera, ja bih tog čoveka kaznio, najurio, nikad u životu mi ništa u stranci ne bi uradio”, kaže Šćekić.

Zašto je sporni prilog uklonjen s YouTube kanala Studija B i da li je pojavljivanje članova SNS-a u anketi profesionalni propust, bila su naša pitanja za te kuće Ivanu Vučićević, ali se tokom celog dana nije javljala na telefon.

 Foto: N1 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend