03. okt 2016.

Dušan Petričić odgovorio Politici i kabinetu premijera

petricic_mcrsO tome da li Politika nastavlja saradnju sa mnom, valjda se i ja nešto pitam, izjavio je danas FoNetu karikaturista Dušan Petričić i naglasio da ne bi da se meša u dijalog koji se u protekla 24 časa odvija između vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika Politike i kabineta premijera Srbije

Pošto ga, međutim, i jedna i druga strana pominju i vrlo precizno kvalifikuju, Petričić objašnjava da ima potrebu da samo kratko prokomentariše neke od tih kvalifikacija i najpre odbacuje prigovor da priloge ne šalje na vreme.

Petričić podseća da Politika u današnjem broju najavljuje da, uprkos činjenice da je jako skup saradnik koji nikad ne šalje svoje priloge na vreme, a na šta su konstantno pokušavali da ga navedu, nastavlja saradnju sa njim.

“Pošto se ovim poslom bavim više od 50 godina, u raznim štampanim medijima ovde, u Kanadi i Americi, i pošto je poštovanje rokova nešto bez čega štampa ne može da opstane, odavno bih bio odstranjen iz ovog posla kada bih bio netačan, neuredan i neprofesionalan”, ističe Petričić.

Prema rečima Petričića, prethodni urednici Politike, Dragan Bujošević i Ljiljana Smajlović, nikada nisu, za sedam godina, imali problem sa njegovim kašnjenjem.

“Novi VD je pokušao da me upristoji, što, naravno, nisam mogao da prihvatim”, ukazao je Petričić, jer je nelogično da aktuelnu karikturu za dnevnu novinu dostavljam dva dana unapred.

“A na ofucani komentar kako sam skup autor, smešno mi je da uopšte odgovaram”, uzvratio je Petrićić.

U svakom slučaju, poručio je Petričić, o tome da li Politika nastavlja saradnju sa mnom, valjda se i ja nešto pitam.

Petričić je na kraju, osvrćući se na poruku iz premijerovog kabineta, da i kabinet i premijer poštuju njegovo pravo da izliva svoju ličnu mržnju prema Aleksandru Vučiću, pošto živimo u slobodnoj i demokratskoj državi, postavio pitanje: „Imaju li oni u kabinetu na platnom spisku psihologa ili psihijatra koji nekim najnovijim medicinskim metodama i instrumentima utvrđuju i mere mržnju kod nas kritičara?“

 Foto: Medija centar Beograd 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend