06. okt 2016.

Mera oštrine mora biti adekvatna meri nepočinstva vlasti

dusan-petricic_660x330Karikaturista Dušan Petričić izjavio je da se njemu onemogućava da radi zato što je bio previše oštar

„Ne postoji ‘previše oštra’ karikatura. Mera oštrine je uvek adekvatna i mora biti adekvatna meri nepočinstva koje jedna vlast čini”, rekao je Petričić u intervjuu za NIN.

Ponovio je da ga je iz Politike „skinuo“ premijer Aleksandar Vučić, jer da Vučić „nije klimnuo glavom“ Žarko Rakić ne bi bio vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika Politike. “To nam je valjda svima jasno, postoji samo jedan čovek u ovom sistemu – Vučić. Kao što ne postoji nijedna institucija, ni sudstvo, ni policija, ne postoji ni Politika”, rekao je Petričić i istakao da se to zove cenzura.

Imam dokaze, jasno mi je rečeno: „Ako ne budeš tako često crtao Aleksandra Vučića, možemo da nastavimo da te objavljujemo“, rekao je Petričić u intervjuu Olji Bećković.

Moja karikatura od prošle nedelje, objasnio je Petričić, jasno govori čime je on osvojio birače.

“Najveća nesreća je kada neko ustane u šest ujutro i radi 28 sati dnevno, a non-stop pravi neviđenu štetu svom narodu…Da on ima toliku prednost kao što tvrdi ne bi sklanjao novinare i karikaturiste, ne bi se upinjao iz petnih žila da uguši svaku slobodu, nego bi lepo stavio ruke iza glave i uživao”, rekao je Petričić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend