10. nov 2015.

Dušan Petrović: Javni interes nije oštećen

vac-politika-dnevnik-srbija-nemacka-1342621816-36927Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović kaže za Danas da ne zna zašto njegovo ime pominje Miroslav Bogićević u slučaju prodaje udela nemačke kompanije VAC u listu Politiku i ponavlja da nema saznanje da je bilo ko učinio, bilo šta, mimo svoje slobodne volje, ili na bilo koji način nezakonito, u vezi sa pravnim poslovima vezanim za vlasništvo nad Politikom i Novostima, u vreme pre formiranja Vlade, u leto 2012. godine

– Koliko mi je poznato, nemački VAC je imao jasnu nameru da svoju imovinu u Srbiji proda, a svi koji su sa njima o tome pregovarali činili su to svojom slobodnom voljom. Dakle, prema mojim saznanjima, kako nemačka kompanija, tako i drugi učesnici u ovom procesu, vodili su se isključivo svojim poslovnim interesima. Takođe, nemam saznanje da je u svim ovim događanjima, u vremenu o kojem govorim, javni interes oštećen, na bilo koji način, napominje Petrović za naš list.

Povodom teksta vlasnika Kurira Aleksandra Rodića od vikenda da više ne želi da trpi cenzuru vlasti, oglasio se i vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević, koji je rekao da je dao milion evra u kešu Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću da bi ušao u posao sa VAC vezan za kupovinu Politike. O tome, rekao je, nema priznanicu, ali ima posredne dokaze i svedoke, koji će na sudu potvrditi njegovu priču, a da je bio i na poligrafu na kojem je ispostavilo da govori istinu.

Bogićević je dodao da je sve uradio pod pritiskom Demokratske stranke, odnosno da su za to su znali bivši predsednik Srbije Boris Tadić, njegov šef kabineta, pokojni Miodrag Rakić i funkcioner DS Dušan Petrović. „Tadić me je nagovorio da dam novac Rodiću, jer on, Rakić i Petrović verovatno nisu imali novac za kupovinu udela u Politici. Tadić me je zamolio da ja to kupim. Rodići su mi tražili milion evra, zato što su prethodno ugovorili posao“, istakao je Bogićević, koji je ceo slučaj prijavio policiji 2013. godine i nedavno ponovo. U celu priču tokom vikenda bili su uključeni i predstavnici Informera i TV Pink, za koje je Rodić istakao da su zajedno sa Kurirom „ulepšavali sliku stvarnosti“.

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac izjavio je juče da je apsolutno nedopustivo da se preko medija vodi istraga ili presuđuje i da se mediji koriste za bilo kakve sukobe među kompanijama, izražavajući uverenje da će nadležni organi reagovati. On je rekao da Ministarstvo kulture i informisanja nije tužilaštvo i sud, kao i da sami tabloidi moraju da prekinu da budu ti koji rade posao suda i tužilaštva.

AUTOR: B. C.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend