10. okt 2015.

I za Tasovca je „gotova priča“

ivan-tasovacNa pitanje Istinomera kako komentariše postupak Komunalne policije, koja je 25. septembra našu ekipu udaljila sa Savskog šetališta i napisala nam prekršajne prijave zbog „upada na gradilište“, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac odgovorio je da – „ne komentariše“!?

Podsećamo da je, takođe, tom prilikom komandir područne organizacione jedinice Srđan Ilić prišao snimatelju Istinomera i rekao: „Pašće vam stalak, osećam da će ovako da padne… Ovde je nestabilno, gradilište je“. To je bila jasna pretnja da će nam oprema biti oštećena ukoliko ne prekinemo snimanje. Ministar Tasovac, ipak, nije imao komentar na to što je novinarskoj ekipi, bez zakonskog osnova, onemogućeno da radi svoj posao

Istinomer: Pre dve nedelje Komunalna policija je prekinula snimanje na Savskoj promenadi. Pošto se niste oglašavali tim povodom, kako komentarišete taj postupak?

Tasovac: Ne komentarišem.

Istinomer: Šta to znači?

Tasovac: Znači upravo to što sam rekao.

Istinomer: Ali, novinarsku ekipu Istinomera je Komunalna policija bez zakonskog osnova oterala sa mesta snimanja. To je veliki napad na javni interes. Kako je moguće da vi kao ministar informisanja nemate komentar?

Tasovac: Zato što su svi nadležni organi uradili svoj posao i reagovali. Je l’ ima još pitanja?

Istinomer: A koji nadležni organi?

Tasovac: (bez odgovora).

Insistiraćemo na tome da Komunalna policija radi u javnom interesu. Bićemo istrajni, a pozivamo i vas da nam svojim predlozima, sugestijama i informacijama pomognete u tome.

Gotova priča, postupanje počelo!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend