29. jun 2014.

„Informeru“ najviše novca za pisanje o Vojvodini

unnamedPokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje dodelio je sredstva u ukupnom iznosu od 7,6 miliona dinara za unapređenje javnog informisanja o AP Vojvodini za 2013. godinu, objavljeno je na sajtu sekretarijata

Prema rezultatima konkursa, sredstva su dobili – dnevne novine „Informer“ 2,2 miliona dinara za projekat „Iće-piće“,
Vojvođanski magazin 1,8 miliona dinara za projekat „Vojvodina naša kuća“, vojvođansko izdanje lista „24 sata“ 1,4 miliona dinara i dnevni list „Kurir“ 2,2 miliona dinara.

Na osnovu Konkursa za sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja, ukupnu sumu od 1,9 miliona dinara, podelilo je devet organizacija i udruženja.

Sredstva su dobili Udruženje slobodnih i nezavisnih novinara Vojvodine – 400.000 dinara za projekat „Građanskim novinarstvom do veće slobode medija u lokalnim samoupravama“, Novosadska novinarska škola – 250.000 dinara za projekat „Kultura kroz oko medija“, kao i fond za razvoj istraživačkog novinarstva i novih medija (fORIN) – 200.000 dinara za projekat „Međunarodna medijska konferencija: Mediji kao faktor prevencije nasilja“.

Udruženje mađarskih novinara Vojvodine dobilo je 100.000 dinara za Međunarodni novinarski kamp, Društvo novinara Vojvodine 250.000 dinara za nagradu Zlatno pero i jednogodišnje nagrade tog društva i Nezavisno društvo novinara Vojvodine 400.000 dinara za projekat „Mediji i lokalne samouprave AP Vojvodine“.

Sredstva su dobili i Udruženje mađarski kulturni krug „Tisasentmikloš“ – 50.000 dinara za projekat novinarske škole i Novinarska asocijacija Rusina – 100.000 dinara za stručno usavršavanje rusinskih novinara i urednika.

Odsek za medijske studije filozofskog fakulteta u Novom Sadu dobio je 150.000 dinara za Međunarodni festival kratkih radijskih i televizijskih formi studenata novinarstva „On the record“.

 Foto: Play Google 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend