26. jun 2015.

Izdvajanje dodatnih sredstava za Tanjug kršenje konkurencije

Vesna MajranovićPredsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović ocenila je danas da je izdvajanje dodatnih sredstava iz budžeta za finansiranje novinske agencije Tanjug kršenje tržišne konkurencije


Ona je navela da nije u redu da se jedna od tri novinske agencije u Srbiji finansira iz budžeta, a da su druge dve prepuštene tržištu. Marjanović je upitala Ministarstvo kulture i informisanja zašto u obrazloženjima ističu da privatizacija medija ništa neće koštati građane Srbije, ako izdvajaju više od 100 miliona iz budžeta za dva medija.

Komentarišući i to da je prema izmenama zakona potrebno obezbediti dodatna sredstva za rad lokalnih medija Marjanović upitala je kako će biti izdvojena ta sredstva jer je veliki deo budžeta već potrošen.

Marjanović je kazala da je ministarstvo probilo rok za privatizaciju koji je samo postavilo i da je zbog toga upitno hoće li poštovati ostale rokove predviđene zakonom.

„Da ne zanemarimo činjenicu da ste vi ovaj zakon doneli i dali ove rokove i niste ih ispunili. Šta nam garantuje da će svi ostali rokovi biti ispunjeni“, upitala je Marjanović.

Ona je istakla da će DS pažljivo pratiti kako će se ostali rokovi predviđeni zakonom ispunjavati i pozivati Vladu Srbije na odgovornost.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend