09. jan 2016.

„Jedna novinarka će kazati da je navodno praćena“

nebojsa-stefanovic_660x330Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da stabilnost koju Vlada uspeva da sprovede u Srbiji ne odgovara svima

On je rekao da to ne odgovara ni na unutrašnjem planu, navodeći da postoje informacije da će određeni ljudi lažnim prijavama pokušati da kažu da su neki novinari u Srbiji praćeni, iako, kako kaže, za to nema dokaza.

„Poslednji primer koji hoću da navedem – raspolažemo podacima da će nekoliko lica pokušati da lažnim prijavama protiv Ministarstva unutrašnjih poslova tvrde lažno da su praćeni neki novinari u Republici Srbiji. Jedna novinarka koja je novinarka još iz vremena Slobodana Miloševića, dakle duže vreme novinarka u Srbiji, kazaće da je navodno praćena i to treba da se pojavi uskoro, za narednih nekoliko dana“, rekao je Stefanović.

„Predstavnik jednog novinarskog udruženja, neću reći kojeg, treba u javnosti da se pojavi i da to kaže kao jednu skandaloznu stvar, iako ne postoje nikakvi dokazi niti se to ikada dogodilo“, dodao je.

Kako je istakao, zbog toga će reagovati tužilaštvo, sprovešće se procedura i institucije će da urade svoj posao.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend