09. okt 2015.

Još jedna neuspešna prodaja Radio Pirota

radio pirot juzne vesti

Nakon 37 godina Radio Pirot pred gašenjem?; foto: Južne Vesti

Najstariji elektronski medij u Pirotu ni na drugoj aukciji u sredu, 7. oktobra, u prostorijama Agencije za privatizaciju nije prodat

Početna cena na drugoj aukciji bila je 27.731 evro, a iako je bilo zainteresovanih kupaca koji su otkupili dokumentaciju, na aukciji se niko od njih nije pojavio, pa je i drugi pokušaj prodaje proglašen neuspešnim.

Dalja procedura u postupku privatizacije je podela akcija aktuelnim ili bivšim zaposlenima koji ranije nisu upisivali akcije, a nakon toga, odluku o sudbini Radio Pirota doneće lokalna samouprava.

Niko od zaposlenih nije hteo da komentariše trenutnu situaciju jer proces još uvek nije okončan.

Predsednik Okružnog odbora Samostalnog sindikata Rodoljub Ćirić kaže da, s obzirom da nije uspela aukcijska prodaja, Agencija za privatizaciju donosi Odluku o obustavi postupka prodajom kapitala i nastavlja postupak privatizacije prenosom kapitala zaposlenima bez naknade.

Tu odluku dostavlja mediju koji raspisuje javni poziv za upis akcija. Ako iz nekih razloga nema  takvih, Agencija obustavlja postupak privatizacije. Medij je u obavezi da podnese zahtev Agenciji za privredne registre za  brisanje medija iz registra. Lokalna samouprava donosi Odluku o prestanku postojanja preduzeća ili promeni delatnosti – objašnjava Ćirić .

Radio Pirot je počeo sa radom pre 37 godina, 26. novembra 1978. godine. Odlukom lokalne Skupštine od 22. februara 2006. godine iz IJP ,,Sloboda” izdvaja se i formira kao samostalno preduzeće JP “Radio Pirot”, koje kao takvo postoji od 1. avgusta 2006. godine.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend