12. dec 2015.

Kada Gašić više neće biti ministar?

original-gasic_pita_jankovicaNi pet dana nakon što je Bratislav Gašić uvredio novinarku B92 još se ne zna kada će i kako on napustiti Vladu Srbije

Dok se čeka da bude sprovedena premijerova odluka o odlasku Gašića, nastavljaju se pritisci da zaposleni podrže peticije za njegov opstanak u vladi.

Bezrezervna podrška i svojeručni potpis, na peticiji koja stiže iz kruševačkog Trajala. Nema govora o samoorganizovanju i spontanom potpisivanju – tvrdi predsednik sindikata Sloga.

„Rukovodstvo firme, direktori i upravnici na neki način prisiljavaju radnike noseći spiskove od jednog do drugog u kome se traži podrška ministru Gašiću, pod izgovorom da ako on bude otišao sa mesta ministra da će fabrika propasti, da se on izborio za tu fabriku. To se sve može podvesti pod neki vid pritiska ili mobinga“, kaže Željko Veselinović iz „Sloge“.

Peticija radnika stiže posle pisma rukovodstva. Trojica direktora namenskih preduzeća pozvala su premijera da prsipita svoju odluku o smeni ministra odbrane.

„Čini mi se da se ovde vrši jedna nova vrsta kampanje, a to je, s obzirom na to da je premijer rekao da Gašić mora biti smenjen, da se sad vrši neki pritisak da on ostane na tom mestu time što će se predstvnici tih fabrike koje potpadaju pod ministartsvo odbrane navodno spontano organizovati i skupljati potpise za njegovu podršku. Tako da ja mislim da je sve to što se radi čak neka vrtsa, rad protiv premijera“, kaže on.

Pet dana posle sramne izjave državnog funkcionera, nakon izvinjenja i javne osude, prešlo se na pretnje novinarki B92 i uvrede. Jedna vrlo ozbiljna, seksistička izjava je minimizovana, kaže nezavisna istraživačica i dugogodišnja aktivistkinja u borbi za prava žena Biljana Branković.

„U javnosti jeste naišla na osudu, ali videćemo kako će se ceo slučaj završiti. To što se cela stvar interpretira kao da se zapravo radi o nečem benignom i običnom vicu zapravo govori o tome kako se u našoj zemlji tretira seksualno nasilje, seksulano uznemiravanje i sivi oblici nasilja nad ženama“, kaže Biljana Branković.

Bratislav Gašić još obavlja funkciju ministra odbrane, dok ne bude razrešen funkcije i dok ne bude izabran nov ministar.

2 komentara za: “Kada Gašić više neće biti ministar?

  1. I posle Tita,Tito! Zauvek,Tito!

    12. дец 2015. at 15:41
  2. Mislim da vrli g.Vucic,ceka nekavu pogresnu reakciju onih koji traze smenu gasica,kako bi Kancelar imao opravdanje da kaze:E,kad ste tako bezobrazni i maliciozni na dam mog prijatelja Gasica,na inat onih koji su protiv Srpskih interesa i mojih prijatelja boraca za te ideale.

    14. дец 2015. at 12:55

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend