23. sep 2014.

Kako komentarišete neizvesnost oko emitovanja emisije Utisak nedelje?

utisak_titleDanica Vučenić: „Kakva god da bude odluka, čak i da se Olja Bećković ponovo u nedelju uveče pojavi na nacionalnoj frekvenciji, ona neće otkloniti sadržinu problema. A to je karakter sistema i društva u kome živimo.“

Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije

Veliki sam poštovalac Olje Bećković i nadam se da će B92 da poštuje ugovor koji ona ima sa tom televizijom. Sve drugo bi bio skandal.

Danica Vučenić, novinarka Radio-televizije Vojvodine

Po mom sudu, nije ključno pitanje „kakva će biti odluka B92“ već je ono: „A kako smo stigli do toga da 2014. uopšte razgovaramo o ukidanju emisija, koje se bave političkim i društvenim temama, pravdajući to programskim ili komercijalnim razlozima?“ Kakva god da bude odluka, čak i da se Olja Bećković ponovo u nedelju uveče pojavi na nacionalnoj frekvenciji, ona neće otkloniti sadržinu problema. A to je karakter sistema i društva u kome živimo. Nekada su emisije bile zabranjivane otvoreno. Koliko god zvučalo apsurdno, to je delovalo „poštenije“ od ove ponude koju je dobila Olja Bećković. Nećemo te ukinuti, samo ćemo te, uz tvoj sopstveni pristanak, smestiti u mišju rupu, gde su uostalom i mediji i javnost u Srbiji.

„Nećemo te ukinuti, samo ćemo te, uz tvoj sopstveni pristanak, smestiti u mišju rupu, gde su uostalom i mediji i javnost u Srbiji.“

Bojana Lekić, novinarka

B92 dozvolio je sebi da se jedna programska odluka pretvori u potez koji dodatno urušava već ozbiljno poljuljani kredibilitet ove kuće. Katastrofalan pi-ar koji je uz to za sopstvenu promociju iskoristila druga medijska kuća koja ni po čemu ne pripada toj priči. Glupo da gluplje ne može biti.

Vesna Mališić, urednica u nedeljniku NIN

Prvo, cela priča oko Utiska nedelje simbol je da se političari plaše medija, što je dobro. Ali je veoma loše ako postoji način da se otkupljivanjem licence ukine jedan format koji je ostao da čuva vatru. Tu neizvesnost tumačim kao pokušaj da se smanji šteta.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend