01. apr 2016.

Ko ne plati TV pretplatu gubi pravo na popust za struju

televizija-daljinski-ilustracija-pixabayGrađani koji ne budu plaćali TV pretplatu izgubiće pravo na popust na struju od pet odsto kao redovne platiše, pišu Večernje novosti od četvrtka

Kako je taksa za javni servis postala obavezni deo računa za električnu energiju građani više ne mogu da odluče da li će platiti samo potrošene kilovate ili i pretplatu.

„Upravo iznos od 150 dinara za RTS je prosečna mesečna ušteda koju potrošači imaju ako plate struju do 25. dana u mesecu. Ono što su ranije štedeli kao redovne platiše ode u kasu nacionalnog servisa“, piše list.

U Elektroprivredi Srbije rekli su da vezivanje te dve stavke nije njihova odluka.

„Po odluci Vlade Srbije, Zakon o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis usvojen je u Skupštini Srbije i EPS poštuje sve odredbe zakona, koje predviđaju da je taksa obavezni element računa i naplaćuje se objedinjeno i istovremeno sa naplatom električne energije“, kažu u EPS-u.

Kako navode, na računu je precizno naveden iznos uplate i rok do kojeg treba uplatiti da bi bio ostvaren popust od pet odsto.

Taksa za RTS od 150 dinara uvedena je od 1. janura na predlog Vlade Srbije, a zakon kojim se to reguliše usvojen je u Skupštini Srbije.


S.A.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend