10. nov 2016.

Kolega dobrovoljac

Odgovor glavnom i odgovornom uredniku portala Pištaljka

Glavni i odgovorni urednik Pištaljke Vladimir Radomirović u ponedeljak se kao dobrovoljac uključio u hajku na naš list na veoma originalan način: poslao je reagovanje Danasu povodom teksta koji je objavljen u ponedeljak – ali je reagovanje prvo publikovano na Tanjugu, pa na Pinku, pa na Studiju B…

Sasvim je neobično u novinarskoj praksi da neko reaguje na tekst koji je objavio Danas tako što demanti ili ispravku pošalje drugom mediju.

U reagovanju Radomirović protestuje zato što novinar nije preneo u potpunosti njegovu izjavu o famoznom „slučaju Andrej Vučić“ i drži nam lekcije o profesionalnom novinarstvu.

Radomirović je najpre telefonom pozvao glavnog urednika i rekao mu da novinar nije preneo njegovu izjavu u potpunosti, jer nije naveo tvrdnju urednika Pištaljke kako je „Danas bez ijednog argumenta povezao Andreja Vučića sa mafijom“.

Na pitanje glavnog urednika da navede gde se tačno u tom tekstu Andrej Vučić povezuje sa mafijom, Radomirović nije dao nikakav odgovor. Vrlo je interesantno da urednik „portala koji istražuje korupciju i objavljuje ono što može da dokaže“ ne može da dokaže sasvim jednostavnu stvar: da pronađe makar jednu rečenicu iz Danasovog teksta u kojoj se „Andrej Vučić bez ijednog dokaza povezuje sa mafijom“, a pritom tvrdi upravo to.

Tako da, iako sam bio na putu u vreme kada je tekst nastao, potpuno podržavam profesionalnu odluku našeg novinara Bojana Cvejića da ne objavi izjavu u kojoj se bez ijednog dokaza optužuje Danas da je „bez ijednog dokaza povezao Andreja Vučića sa mafijom“.

Radomiroviću je više nego prijateljski rečeno da pošalje svoje reagovanje i da ćemo ga sigurno objaviti u sutrašnjem broju. Već u prvim vestima Pinka saznali smo da njegovo reagovanje nije stiglo samo u Danas iz samo njemu znanih motiva.

Možda je Radomirović imao potrebu da se opravda i preporuči nekome, jer zaista ne znamo drugi razlog zašto bi dobronamerni kolega reagovao na pisanje Danasa u drugom mediju i držao nam lekcije o profesionalnosti u čoporu sa raznim uglednim hajkačima našeg društva.

Molio bih dragog kolegu Radomirovića da svoje buduće prepiske sa Danasom direktno šalje Pinku, a mi ćemo ih preuzeti od njih.


Unapred zahvalan

Dragoljub Petrović
glavni urednik Danasa

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend