21. jan 2015.

Kompanija „Novosti“ prodaje „Sport“

dnevni list sportUNS nezvanično saznaje da je u obilazak prostorija išla predstavnica TV „Metropolis“ Saše Mirkovića, ali su i generalna sekretarka Kompanije „Novosti“, a i Mirković to demantovali

Kompanija „Novosti“ odlučila je da proda dnevni list „Sport“, potvrdila je UNS-u generalna sekretarka ove kompanije Lidija Obradović. UNS je dobio informaciju da je početkom godine potencijalni kupac obilazio redakciju „Sporta“ i „premeravao“ prostor. „Tačno je da je dnevni list ’Sport’ u postupku prodaje, već smo dobili pismo o namerama. Nadzorni odbor Komapnije doneo je odluku da se izvrši procena brenda i da se počne sa prikupljenjem pisama o zainteresovanosti za ovog gubitaša. Potencijalni kupac je zbog toga dolazio da pogleda prostor“, rekla je Obradović UNS-u i dodala da je „zainteresovani kupac naveo da planira da nastavi sa štampanjem lista u ovim prostorijama, kao i da preuzme sve zaposlene“.

O evenualnoj prodaju ovog lista, kako kaže Obradović, odlučeno je još početkom prošle godine.

„Ovaj postupak neće biti gotov još najmanje mesec, dva dana. Konačnu odluku o prodaji donosi skupština akcionara“, zaključila je Obradović.

UNS je nezvanično saznao da je u obilazak prostorija išla predstavnica TV „Metropolis“ Saše Mirkovića, ali su i generalna sekretarka Kompanije „Novosti“, a i Mirković to demantovali.

„To je potpuno netačna informacija“, naveo je Mirković za UNS i dodao da su predstavnici TV ’Metropilis’ „obilazili prostor nekadašnje ’Borbe’ jer su bili zainteresovani za iznajmljivanje prostora.“

„Razgovarali smo o uslovima i mogućnostima iznajmljivanja prostora, a ne o kupovini ’Sporta’, ali se na kraju nismo dogovorili“, rekao je Mirković.

Najstariji sportski list na Balkanu „Sport” nastao je 5. maja 1945. pod imenom „Fiskultura”. Posle godinu dana menja ime u „Naš sport”, od 14. jula 1952. deo je “Borbine” kuće, promenio je ime u „Sport” i štampao se na velikom formatu. U početku je izlazio jednom, tri, pa četiri puta nedeljno, marta 1962. postao je dnevni list jer je izlazio šest puta nedeljno, osim petkom, a od oktobra 1967. svakodnevno se pojavljuje na kioscima.  Od 31. oktobra 2002. „Sport” je u sastavu Kompanije “Novosti”.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend