06. avg 2016.

Liceulice je pred gašenjem – treba nam vaša podrška!

liceuliceLiceulice je program koji već šestu godinu vrlo uspešno, na merljiv i vidljiv način, doprinosi ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika ugroženih kategorija stanovnika, onih koji su iz različitih razloga dospeli na najdublju marginu društva. Onima kojima je to potrebno nudimo podršku, ohrabrenje i posao kroz, u svetu široko rasprostranjen, sistem distribucije uličnih novina

Ne, mi se nismo umorili, nisu nas izdali ni strpljenje ni entuzijazam, ali nažalost još uvek naš opstanak ne zavisi samo od nas.

Kada sretnete naše prodavce verovatno i ne razmišljate o tome koliko je ljudi uključeno u stvaranje kvalitetnog magazina, verovatno i ne razmišljate koliko je truda, vremena i novca uloženo da bi naši prodavci bili na ulicama, da bi imali priliku da rade i zarade (50% od svakog prodatog primerka), da budu dostojno predstavljeni javnosti, da imaju radnu odeću, dozvole, obezbeđena prodajna mesta, dnevnu podršku i još mnogo toga.

U prethodnih šest godina, u prethodnih trideset i više brojeva magazina Liceulice, u mnogo teških situacija nismo odustajali, zbog više od dve stotine naših prodavaca nismo gubili veru u Liceulice, a i broj onih koji su delili naš entuzijazam iz dana u dan je rastao. A eto danas, kada smo nedvosmisleno dokazali i sebi i drugima da sve ima smisla, da postoje dobre razvojne perspektive širenja naše priče, da smo na par koraka od pune samostalnosti i održivosti, mi se suočavamo sa pretnjom da se ugasimo i nestanemo.

Liceulice funkcioniše po principu fonda koji svoju misiju vrši prikupljajući sredstva od individualnih i korporativnih filantropskih davanja, kao i iz, baš u ove svrhe, uspostavljenih javnih i privatnih fondova. Nažalost, javna sredstva iz gradskih i republičkih fondova ostaju nam tradicionalno nedostupna, izneverili su nas i donatori – oni kojima je u misiji da podrže ovakve projekte, izneverili su nas i neki partneri među kompanijama sa kojima smo sarađivali.

Jedino nas nisu izneverili građani koji kupuju magazin od naših prodavaca. Iz dana u dan sve nas je više, ali nažalost još uvek nedovoljno da bismo “stali na svoje noge”. Zato vas molimo da nam se pridružite što pre i u što većem broju i da kao individualni donatori podržite Liceulice, jer Liceulice i jeste tu da slavi i afirmiše solidarnost.

Kako možete pomoći:

Donirajte bilo koju sumu, u skladu s vašim mogućnostima, jednokratno ili svakog meseca

Podržite nas kroz pretplatu i postanite naš redovni čitalac

Kupite sebi ili nekome majicu Liceulice iz naše kolekcije Štenderaj

Proširite ove informacije

Osnovne informacije o pretplati i donacijama:

Cena za 6 brojeva je 900 dinara + 100 din ptt troškovi što je ukupno 1000 dinara

Uplatita se može vršiti na sledeći račun:

ERSTE BANKA: 340-11006764-87

Svrha uplate: Podrška magazinu Liceulice

Korisnik: Liceulice, Svetozara Markovića 42a, 11000 Beograd

*Za uplate iz inostranstva SWIFT je GIBARS22, IBAN: RS35340000001100676487, a cena pretplate je 20€.

Napomena: Za sve dodatne informacije u vezi sa pretplatom iz inostranstva možete nas direktno kontaktirati. Takođe napominjemo da neke strane banke naplaćuju troškove transfera, a neke ne.

OBAVEZNO nam pošaljite potvrdu da ste uplatili novac i adresu na koju želite da dobijate magazine. Ove informacije nam možete poslati na redakcija@liceulice.org ili u privatnoj poruci na našoj FB stranici (https://www.facebook.com/LICEULICE).

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend