09. apr 2015.

Mali šou Zorana Kesića i Draže Petrovića na Dražinoj promociji knjige “Žvaka u pepeljari“

– Ova knjiga treba da se prodaje u apoteci umesto bensedina i svima će biti bolje – rekla je Olivera Đurđević, novinarka i koleginica najboljeg političkog kolumniste na našim prostorima Dragoljuba Draže Petrovića.

Promocija knjige „Zvaka u Pepeljari“ našeg najboljeg političkog kolumniste Dragoljuba Draže Petrovića

Genijalni novinar, satiričar, kolumnista, dobitnik nagrade „Desimir Tošić“,  večeras je, u prepunoj sali Centra za kulturnu dekontaminaciju promovisao svoju knjigu kolumni pod dobro poznatim nazivom „Žvaka u pepeljari“.

– Imala sam priliku da uređujem knjigu Dragoljuba Petrovića i to je moj najlepši urednički posao koji sam imala. Onaj ko se nije našao u njegovoj kolumni, on kao da nije ni postojao na političkoj sceni Srbije – rekla je Gordana Milosavljević Stojanović, urednica Službenog glasnika.

Draža piše jezikom koji svi razumemo, istakla je koleginica Olivera Đurđević, i dodala da „ova knjiga zasmejava, a smeh oslobađa“.

– Kad bi me neko na ulici pitao koje novine čitam ja bih mu odgovorila „Žvaku u pepeljari“ – objasnila je novinarka Olivera Đurđević.

Veljko Lalić, glavni urednik magazina Nedeljnik, rekao je da “ niko ne može da demantuje nijednu rečenicu iz zbira ovih kolumni, svaka reč u njoj je potpuno tačna“.

Zoran Kesić autor i voditelj emisije “24 minuta” i pre svog obraćanja dobio je gromoglasni aplauz od strane publike.

Zoran Kesić autor i voditelj emisije „24minuta“ sa  Dragoljubom Dražom Petrovićem

Autor emisije “24 minuta” u svom stilu obratio se Draži sa rečima da nije znao da je povod ovog skupa promocija knjige pa je zato napisao govor.

Kako su se upoznali Draža i Kesić

– Milan Kesić, otac Zorana Kesića, bio je načelnik odeljenja za privredni kriminal. Sa njim sam pravio ispovest. Rekao mi je da je on poslednji Beograđanin u beogradskoj policiji – objasnio je Draža kako su se on i Zoran Kesić, u stvari, prvi put upoznali.

U prepoznatljivom šaljivom tonu, Draža je objasnio kako je „intervju trajao tri dana u hotelu Slavija pošto Kesićev otac može mnogo da popije“.

Na to je Kesić, uz osmeh, dobacio:

– Imao si strpljenja da slušaš moga oca i s njim ispijaš ture!

 

– Kada me je Draža Petrpvoć upitao da li bih održao govor u njegovu čast, nisam ni sačekao da mi objasni o kakvom povodu je reč, već sam logično odmah zaključio da se radi o onom najtužnijem – rekao jer Kesić koji je već pri prvoj rečenici izmamio osmehe na licima svih prisutnih.

„Pre svega veliki prijatelj i kolega“ kako kaže Kesić

 

 

– Nisam bio preterano zainteresovan da moje kolumne zažive u koricama, ali eto, dogodilo se. Najveće uzbuđenje sam doživeo kad sam knigu video u izlogu knjižare. Stajao sam dobrih pola sata i posmatrao je, a prodavačica je mislila da se spremam da opljačkam radnju –  kroz osmeh rekao je autor knjige Dragoljub Petrović.

Veče se završilo velikim gromoglasnim aplauzom uz smeh i kikot publike, koja je bila oduševljena govorom svih prisutnih na promociji. Usledilo je naravno dugo očekivano potpisivanje knjiga.

Veče se završilo velikim gromoglasnim aplauzom uz smeh i kikot publike, koja je bila oduševljena govorom svih prisutnih na promociji. Usledilo je naravno dugo očekivano potpisivanje knjiga.

Vremeplov našeg najboljeg političkog kolumniste

Dragoljub Petrović novinar beogradskog dnevnog lista Danas. Rođen je 6. decembra 1970. u Beogradu. Sin je glumca Bogoljuba Petrovića.

Počeo je da se bavi novinarstvom u Borbi 1994. godine. Sa redakcijom lista odbija poslušnost novom režimskom rukovodtsvu Borbe i prelazi u novoosnovanu Našu Borbu. Sudobitnik je nagrade Stanislav Staša Marinković za 1997. godinu zajedno sa novinarkom Tanjom Jakobi.

Od 1997. godine do 2006. stalni je saradnik nezavisne TV produkcije VIN (Video nedeljnik) za koju je kao autor uradio stotinak TV priloga. Iz Naše Borbe prelazi 1998. godine u Glas nedelje.

Od 1999. godine je novinar Glasa javnosti, gde je radio kao reporter, urednik reportaže i kolumnista. Od decembra 2004. piše kolumnu Važne stvari u Glasu, koja u martu 2005. biva preimenovana u Čekajući fajront.

Od januara 2006. postaje i stalni kolumnista tabloida Kurir za koji piše nedeljnu kolumnu „Srbija do Tokija“.

Od juna 2009. radi u dnevnom listu Danas gde piše kolumnu „Žvaka u pepeljari“.

U tradicionalnoj novogodišnjoj anketi magazina Status, u kojoj je učestvovalo više od 100 novinara i urednika, proglašen je za najboljeg novinara 2010. godine.

Drugi put dobio nagradu „Stanislav Staša Marinković“ 9. juna 2011. Dobitnik nagrade „Dragiša Kašiković“ i nagrade „Desimir Tošić“ za 2013. godinu.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend