26. jul 2016.

Malović: Gde je tu cenzura

Predsednica Informativne službe SNS i članica Predsedništva te stranke Vladanka Malović ponovila je danas da izložba „Necenzurisane laži“ ima za cilj da svako ko je poseti i pogleda sam zaključi ima li cenzure u Srbiji i da li je Aleksandar Vučić medijski daktator, kako neki žele da ga predstave

„Pre sedam dana otvorili smo izložbu “Necenzurisane laži“ i predstavili javnosti samo deo medijskih sadržaja koji su objavljeni tokom protekle dve godine o Aleksandru Vučiću i SNS (2.523 primera od 6.732 negativna medijska sadržaja). Pri tome, jasno samo rekli da nam nije namera da namećemo bilo kome mišljenje, već svako ko pogleda izložbu može sam da zaključi ima li cenzure u Srbiji i da li je Aleksandar Vučić medijski dikatator, kako ga je deo medija i novinara kontinuirano predstavljao, ili to nije tačno“, navela je Malović u saopštenju povodom više reagovanja na izložbu.

Kao što smo na otvaranju izložbe rekli, pri svakom pokušaju realnog prikaza medijske situacije u državi, isti oni koji kukaju i lažu da postoji cenzura i da je Vučić medijski dikatator – iznova napadaju našu stranku i Aleksandra Vučića da sprovode cenzuru, istakla je Malović.

„To se desilo i ovaj put. Samo što su sada zaboravili da pomenu reč cenzura, već, zamislite, u tim cenzurisanim medijima mene nazivaju Gebelsom, a za Vučića kažu da nije Vučić, nego da je Vučić Hitler“, navodi ona.

Pri tom, dodaje, te iste „novinarske gromade“ idu dotle da pišu kako bih ona „obesila njihove kolege“, a onjoj se čini, kako navodi, da bi izgleda oni najradije nju obesili, jer se usudila da, zajedno sa svojim kolegama, pokažem njihove tekstove na našoj izložbi.

„Pored novih uvreda i laži, ti samoproklamovani intelektualci i ta samoproklamovana medijska elita zaboravlja da pokaže gde je taj katalog neprijatelja i to etiketiranje? I to su, vidite, slagali. Istina je da smo pokazali da mogu da pišu i tvrde šta žele. Osim ako ne misle na to što su moje ime neobično često pominjali i objavljivali ovih dana“, navela je Malović.

Zaboravili su samo jedno, ističe ona, a to je da nju nije sramota da kaže da je član Srpske napredne stranke i sme javno da izgovori ko joj je šef, za razliku od onih koji ne smeju, barem naglas, da kažu ko im je šef i po čijim instrukcijama objavljuju gadosti protiv moje stranke i Aleksandra Vučića.

„U Srbiji, kao što vidite, svako može da piše i govori šta mu padne na pamet, bez obzira koliko su velike laži i uvrede u pitanju“, zaključuje Malović i pita: gde je ta cenzura?

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend