13. apr 2016.

Marko Vidojković suspendovan zbog izbora u Srbiji

marko vidojkovicEmisija „390 stepeni“ koju na banjalučkoj televiziji ATV vodi pisac Marko Vidojković je suspendovana do kraja maja. U toj emisiji koja je u Srbiji emitovana preko Jutjub kanala su se mogli čuti brojni kritički tonovi na račun vlasti u Srbiji, vladajuće stranke i premijera Aleksandra Vučića

Prema rečima autora, emitovanje emisije je bilo najpre odloženo do okončanja predizborne kampanje u Srbiji.

– Dobio sam obaveštenje da je emisija suspendovana do kraja aprila zbog izbora. Obrazloženje je bilo da ATV želi na taj način da izbegne da ostavi utisak pristrasnosti. Ne žele da se misli da staju na bilo čiju stranu – kaže Vidojković.

Kako dodaje, nedugo nakon stopiranja emisije je saznao da se suspenzija produžava do kraja maja. Iako za produženje roka nije dobio obrazloženje, ne želi da komentariše ove postupke ATV-a.

– Ja i dalje imam ugovor sa ATV-om i dok god je tako ne želim da komentarišem njihove postupke. Emisija se i dalje snima – navodi Vidojković.

Emisija „390“ stepeni je emitovana subotom na privatnoj ATV iz Banja Luke. U njima autor sa gostima prelistava dnevnu štampu i komentariše aktuelne društvene teme. U prethodnim emisijama između ostalih su gostovali Sergej Trifunović, Olja Bećković, Uroš Đurić, Dragan Velikić…

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend