25. apr 2015.

Ministar neće ni da čuje pitanje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije želeo da odgovara na pitanja novinara B92, uz komentar da “zna šta će ga pitati“.

1003671209553917a812ab3697682176_640x414
Stefanović se na Regionalnom seminaru posvećenom borbi protiv visokotehnološkog kriminala samo slikao pred novinarima ne želeći ni da sasluša pitanje novinara B92, a kamoli da na njega odgovori.

“Nismo planirali ništa za danas, znam šta ćete da pitate, tako da…“, kratko je u hodu prokomentarisao Stefanović.

Prethodno je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti uputio pismo ministru unutrašnjih poslova u kom apeluje da Ministarstvo objavi kompletne relevantne podatke o slučaju samoubistva koje se pre 22 godine dogodilo u stanu sadašnjeg ombudsmana Saše Jankovića.

Prema njegovim rečima, ostaje nejasno zbog čega nisu objavljeni i svi, kompletni dokumenti iz kriminalističke obrade, budući da to može, makar i kod malog dela javnosti, za posledicu imati održavanje nepotrebnih dilema i nejasnoća.

Ombudsman se, kako nam je rečeno, danas neće oglašavati, a sinoć je nakon objave dokumenata potvrdio da su na njegovim rukama nađeni tragovi baruta. Objasnio je da je to zbog toga što je svog prijatelja koji je ležao mrtav pomilovao po kosi.

Podsetimo, iz MUP-ovih dokumenata vidi se da pištolj CZ 99 nije bio nelegalan, čime su potvrđene tvrdnje ombudsmana iz prethodnih dana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend