05. avg 2014.

Mitriću neophodna zaštita

MITRICVladimiru Mitriću, dopisniku „Novosti“ iz Loznice, i dalje je neophodno dvadesetčetvoročasovno obezbeđenje, jer nije ispitana pozadina napada na njega.

Nisu rasvetljena ni tri slučaja demoliranja njegovog automobila, pre pokušaja Mitrićevog ubistva, koje se dogodilo 12. septembra 2005. godine na njegovom kućnom pragu, a napadač, bivši policajac PS Novi Beograd, na slobodi je konstatovali su predstavnici Misije OEBS, koji su, prethodnih dana, kontaktirali s našim kolegom. Na Mitrića je atakovano čak i pod policijskim obezbeđenjem. A jedan od aktera je rešenjem sudije Zorice Novaković u Loznici osuđen samo prekršajno sa 10.000 dinara. Na presudu se policija nije žalila!

Naš novinar je godinama „trn u oku“ mešetarima na Drini. Trgovcima narkoticima, krijumčarima automobila, kamenoj mafiji, alavim tajkunima, trgovcima ljudima. Takođe i onima iz institucija, koji su takvima, godinama, davali podršku. Zbog toga su neki od njih posle tekstova u „Novostima“, posebno „bezbednjaci“, smenjivani sa dužnosti, penzionisani, ali i hapšeni.

“Junaci“ slobodni

Nije lako živeti i raditi pod policijskom zaštitom, ali bez nje mi nema života, što znaju iole upućeni, pošto su „junaci“ mojih tekstova, i dalje i u kriminalu i u delu institucija kaže Vladimir Mitrić. Zvanično sam tražio od tužilaštava u Loznici i Šapcu da se ispita pozadina napada na mene, po dogovoru sa predstavnicima OEBS i UNS, ali to se nije dogodilo.

Pročitajte još o ovom slučaju na sajtu Večernjih novosti (20. avgust 2012).

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend