19. jan 2016.

MUP negirao tvrdnje o praćenju novinara i političara

255x160_107382-MUP_logoDržavna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Jana Ljubičić negirala je danas tvrdnje poslanika Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca da je policija pratila 12 novinara, kao i pojedine policajce i političare

„Predistražni postupak povodom podnete krivične prijave je u toku, a stalno iznošenje proizvoljnih i netačnih tvrdnji predstavlja pritisak na nadležne državne organe koji vode ovaj slučaj. Konstantni neosnovani napadi na policiju imaju za cilj urušavanje ugleda MUP-a i nipodaštavanje rezultata ostvarenih u borbi protiv kriminala i korupcije“, rekla je Jana Ljubičić, a saopštio MUP Srbije.

Šutanovac je ranije rekao da, prema nepotvrdjenim i nezvaničnim informacijama, Ministarstvo unutrašnjih poslova prati 12 novinara, ali i političare i policajce.

„Zbog toga će DS u Skupštini Srbije pokrenuti inicijativu za formiranje anketnog odbora kojim će pokušati da dodju do istine ko je, da li je i zbog čega naredio da se novinari prate i ko je naredio uništavanje podataka MUP“, rekao je Šutanovac.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend