16. sep 2014.

Naprednjak vređao novinarku Blica

vredjaonovinarkuNezadovoljan zbog pisanja o spornom finansiranju niške TV Džambo iz budžeta Vodovoda, šef protokola tog javnog preduzeća Marko Stanković preko Fejsbuka je izneo uvrede na račun Ivane Anđelković.

Nakon teksta o tome da je gradski Vodovod za 10 meseci platio skoro pola miliona dinara preduzetničkoj radnji čiji je vlasnik Markov otac, na njegovom Fejsbuk profilu sinoć se pojavio uvredljivi komentar.

Iako nigde nije pomenuo njeno ime, prilično je jasno da se odnosi na autorku teksta iz Blica i Aloa.
Stankovićev uvredljivi komentar je nakon nekoliko sati obrisan, a novinari Južnih vesti za sada nisu uspeli da dobiju njegov komentar.

Vredi pomenuti da je na njegov „post“ komentar ostavila i aktuelna šefica kabineta gradonačelnika Niša Zorana Perišića, Sanja Milijić.

Ipak, ona tvrdi da svojim kratkim komentarom „Bljlj…“ zapravo pokazala svoje neslaganje sa Stankovićevim stavom.

Anđelković: Prijaviću ga za ugrožavanje bezbednosti

Ivana Anđelković, dugogodišnja dopisnica Blica i Aloa iz Niša kaže da Stankovićevu poruku shvata kao ugrožavanje sigurnosti i najavljuje da će protiv njega podneti prijavu.

Ona dodaje da je, kao i ostali novinari koji pišu o korupciji, svakodnevno izložena pretnjama i uvredama.

Nama nisu potrebna izvinjenja, već da ne guše istraživačko novinarstvo i prestanu da vređaju čim napišemo neku istinu koja im ne odgovara – kaže Anđelković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend