16. sep 2014.

Odloženo saslušanje Čovića

covicSaslušanje Nebojše Čovića zbog napada na novinara televizije Kopernikus Dejana Anđusa odloženo je u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu zbog štrajka advokata.

Saslušanje je odloženo za 27. oktobar, rekao je tužilac Boris Pavlović i precizirao da je Čović iskoristio svoje pravo da ne iznosi odbranu jer nije prisustan njegov branilac, koji je u štrajku.

Prethodno saslušanje, koje je bilo zakazano za jul, bilo je takođe odloženo, jer je Čović izostao zbog bolesti. Policija je u junu podnela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Čovića kojom se tereti za nasilničko ponašanje prema Anđusu.

Incident između Čovića i Anđusa dogodio se 4. juna ispred zgrade televizije Kopernikus na Novom Beogradu, posle emitovanja Anđusove emisije u kojoj je pominjao predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Kako su mediji preneli, Čović je posle emisije došao ispred zgrade televizije džipom u kojem je na mestu suvozaca. Anđus je tvrdio da ga je Čović posle verbalnog sukoba udario nekoliko puta, da je jedan udarac zadobio u arkadu.

Zbog tog incidenta, Čović bio saslsusan u beogradskoj policiji. Takođe je izjavio da je Anđus izneo lavinu neistina i istakao da nikada nikoga nije udario prvi.

Protiv Čovića, koji je bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju i još pet osumnjičenih 25. avgusta je pokrenuta istraga u Tužialštvu za organizovani kriminal zbog sumnji da su u toku 2003, 2004. i 2005. godine nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara, namenjenih kupovini stanova i izgradnji objekata za raseljene sa KIM.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend