22. jan 2016.

Nikako da stignu odluke nadležnih institucija

TV Tutin od 1. oktobra prošle godine nije vlasništvo lokalne samouprave

Ova medijska kuća ima dozvolu za emitovanje programa na lokalnoj frekvenciji.

Za njenu kupovinu nije bilo zainteresovanih, pa je lokalna skupština donela odluku o privatizaciji metodom podele besplatnih akcija zaposlenima.

Vlasništvo na sedam zaposlenih preneto je 1. oktobra i TV Tutin je prestala da se finansira iz opštinskog budžeta.

Prenošenjem vlasništva sa osnivača i vlasnika na radnike, posao nije završen. Novi vlasnici još čekaju odluke Agencije za privatizaciju i nadležnih ministarstava kojim se potvrđuje da TV Tutin pripada njima.

Više puta su zaposleni tražili odgovor od Agencije i ministarstava zašto se na njih ne prenosi kapital. Odgovor nikako da stigne.

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) je ovu medijsku kuću proglasilo ustanovom od posebnog značaja za Bošnjake.

Kada se u avgustu 2014. TV Tutin našla na spisku 502 preduzeča za privatizaciju, BNV je obavestilo Agenciju za privatizaciju o nameri da osnivačka prava sa opštine Tutin prenese na BNV.

Agenciji je tada dostavljen zaključak Vlade Srbije iz 2006. godine o prekidu privatizacije TV Tutin i pismo o namerama opštine o prenošenju osnivačkih prava na ovaj nacionalni savet.

U skladu sa svojom odlukom da TV Tutin bude ustanova od posebnog značaja, BNV je na poslednjoj prošlogodišnjoj sednici donelo odluku da za ovu medijsku kuću godišnje izdvaja po milion dinara.

Nakon promene vlasnika, TV Tutin je dobila i sredstva iz opštinske kase.

Opština je u oktobru raspisala konkurs za projektno fmansiranje medija i TV Tutin je, od dva miliona dinara namenjenih za medijske projekte, dobila više od 1,7 miliona dinara.
Autor: S. N.

Preuzeto sa: UNS

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend