04. sep 2014.

Nikoga nisam uvredio

nislogoNakon informacije koju su objavile Južne vesti, iz koje se vidi osuda Vašeg cenjenog udruženja na moj gest prema novinaru Južnih vesti, a radi istine , izveštavam Vas o sledećem:

Tačno je da sam podigao ton ali ne na prisutnog novinara već u komentaru na objavu sa fejsbukstranice Južnih vesti na kojoj je objavljeno doslovce-citiram: „Smrt Gradonačelniku“ a odnosi se na gradonačelnika Niša Perišića. Dalje ste sve mogli da čujete iz audio snimka gde ja nikog nisam uvredio. To što ja mislim da njega finansiraju neke strane nevladine organizacije i da je on instruiran da pravi dezinformacije prema određenim ljudima iz tačno određenih političkih grupacije, to je moj lični stav. Evo već dve godine tražim od g. dina Blagojevića da javno objavi ko ga finansira i kako troši novac. Dali su mu saradnici u radnom odnosu ili ne i kako ih isplaćuje. Šta je u tome loše.

Nikada nisam nikog uvredio sa Južnih vesti,čak i posle objavljenog komentara na portalu Južnih vesti od pre nešto više od godinu dana, koji je bio otprilike ovakvog sadržaja: Slavkoviću bi ga dao da ga popuši ali su mu usta mala a njemu je mnogo veliki.

I zato ne vidim razloga za vašu osudu, Ja sam 8 godina radio kao novinar voditelj na TV Belami u Nišu u emisija „Tačka“,intervjuisao sve državnike u periodu od 2005 do 2013te, radio emisiju sa preko 300 univerzitetskih profesora, 100 privrednika, 50 bankara,nekoliko stranih diplomata, i drugih zanimanja, dobio dva puta nagradu od nezavisne agencije za najbolju emisiju u oblasi ekonomije i nauke i nikada nisam imao ni jedan problem.

Kako to da Vi ne osudite objave koje daju Južne besti a kojima se poziva na linč jedan gradaonačelnik. Kako to da se na njihovom stubu srama ne nađu predstavnici SPS-a skoro nikad ili DS, ali su im zato poslastica SNS i njihovi članovi.

43 godine sam u Nišu, od toga 35 godina privrednik. Nikada uživotu nisam imao problema sa zakonima osim saobraćajnih prekršaja i zato ne pristajem na sud Všeg udruženja . I zato smatram da ne trebate na blanko da radite ovakve poteze jer Vi onda štitite samovolju, klevete i laži.

Bio sam i ostaću uvek za istinsko, otvoreno i slobodno novinarstvo, koje podrazumeva odgovornost svih u medijima, i novinara i onih koji sa njima komuniciraju.

Zbog svog jasnog i oštrog stava na sve negativnosti u društvu lišavan sam mandata poslanika, odbornika, direktora javnog preduzeća, ali se svog načina razmišljanja nikada neću odreći jer sve radim javno, transparentno i bez politčkog uvijanja.čak i prema najodgovornijim ljudima i u svojoj stranci.

Ja nikada nisam kalkulisao sa istinom, čak ni kao student, pa nemam razloga da to činim sada u 63-oj godini života.

Ali i dalje tražim da Južne vesti objave izgvore i strukturu finansiranja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend