04. sep 2014.

NUNS osudio najnovije pretnje novinarima portala Južne vesti

juznevestilogoNezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje najnovije uvrede i pretnje upućene redakciji niškog portala Južne vesti putem društvenih mreža.

NUNS pozdravlja brzu intervenciju policije u Nišu koja je pokrenula istragu zbog komentara koji su se juče pojavili na Fejsbuku, u kojima se novinari Južnih vesti nazivaju „američkim plaćenicima“ i poziva na njihovo prebijanje i proterivanje iz zemlje. Načelnik Policijske uprave Niša Srđan Grekulović potvrdio je danas da su inspektori odmah pokrenuli istragu i prikupili dokaze, te da se očekuje i reakcija niškog Tužilaštva.

Autori nekoliko komentara na Fejsbuku novinare niškog portala nazivaju „ološem koji je za batine“, „miševima koje plaćaju da truju i uništavaju ovaj napaćeni narod“ i dovode ih u vezu sa „onima koji su nas bombardovali i zbog kojih nam se rađaju i boluju naša dečica“.

Po sadržaju uvredljivih i pretećih komentara očigledno je da su oni usledili odmah nakon što su Južne vesti objavile tekst o optužbama zamenika gradonačelnika Niša Ljubivoja Slavkovića da su novinari Južnih vesti „strani plaćenici“, i da zna ko su njihovi „nalogodavci“ i koliko je puta urednik ovog portala Predrag Blagojević boravio „preko bare“.

NUNS izražava posebno nezadovoljstvo zbog odbijanja gradonačelnika Niša Zorana Perišića da komentariše izjave svog zamenika. Skandalozno je to što Perišić smatra smešnim pitanje novinara da li podržava ili osuđuje takvo ponašanje svog zamenika.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend