10. okt 2016.

Nove pretnje dopisniku „Novosti“ iz Loznice

Naš novinar Vladimir Mitrić ponovo postao meta ljudi nečiste savesti zbog profesije kojom se bavi: Na „Fejsbuku” sam izložen uvredama, klevetama, bezočnim lažima, ali i pozivu na ubistvo

Novinar „Večernjih novosti“ Vladimir Mitrić iz Loznice, po svoj prilici, ponovo je životno ugrožen, i to zbog profesije kojom se bavi! Ozbiljne pretnje stižu mu putem popularne društvene mreže „Fejsbuk“, zbog čega je Mitrić bio prinuđen da se obrati načelniku Policijske uprave Slaviši Spasojeviću i zatraži zaštitu od najviših državnih organa.

– Na profilu otvorenom na ime izvesnog Slavka Drlo Jerotića, 9. oktobra izložen sam uvredama, klevetama, bezočnim lažima, ali i pozivu na ubistvo. Jedan od prijatelja Jerotića, izvesni Lazar Nedić, misleći na mene, bez pardona je napisao: „To g…. treba ubiti“ – priča Vladimir Mitrić.

On kaže da je najnoviji napad vrlo perfidno osmišljen, pogotovo jer se za navodni motiv uzima tragična smrt deteta iz Kozjaka kod Loznice.

– Zaista ovo shvatam kao poziv na linč! Izmišljotine služe da me ocrne na najgori mogući način. I čelne policajce šabačkog kraja zamolio sam da ovo najozbiljnije shvate, jer treba imati na umu da pozadina napada na mene nikada nije rasvetljena, kao nijedan od čak tri slučaja demoliranja mog automobila u strogom centru Loznice – uznemiren je Mitrić.

U dopisu načelniku Spasojeviću, Mitrić je podsetio i da, iako je pre pet godina doneta pravosnažna sudska presuda napadaču na njega – troškove nikada nije uspeo da namiri. Ovo napominje jer govori o vezama osuđenog „u institucijama gde nikako ne bi smeo da ih ima“.

Mitrić navodi i da je istoj osobi „oproštena“ optužba za nelegalno posedovanje 93 metka za automatsku pušku, što je presedan u pravosudnoj praksi Srbije. Naš novinar kaže da je „prijateljski upozoravan“ i kada je pisao o lekarskim greškama, kada mu je jasno stavljeno do znanja da će se „stvari poravnati“ čim neko njemu blizak dođe na operaciju.


Autor: A. D.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend