23. jan 2016.

Novinari ne kleče: Stefanović da prestane da zastrašuje

12540707_10208605157756331_8179789983866688759_nProtesti „Novinari ne kleče“ biće nastavljeni u gradovima u Srbiji, a organizatori su zatražili da tužilaštvo što pre ispita navode krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Oni su od Stefanovića zatražili da prestane da se ponaša neodgovorno i zastrašuje javnost

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova podneo je krivičnu prijavu protiv Stefanovića i njegove saradnice Dijane Hrkalović, optužujući ih za uništavanje dokaza o nezakonitom praćenju koje je vršilo Odeljenje za poslove bezbednosti pri kabinetu ministra.

„Kako bi se afera u vezi s praćenjem i prisluškivanjem novinara konačno razrešila, tražimo da tužilaštvo što pre ispita navode iz krivične prijave protiv Stefanovića“, navedeno je u saopštenju.

Organizatori protesta kažu da su izmenili svoje zahteve, među kojima je sada i zahtev Stefanoviću da „prestane da se neodgovorno ponaša, zastrašuje javnost i vrši pritisak na pravosuđe neosnovanim optužbama na račun novinara“.

„Zbog situacije u kojoj su se našle naše kolege u Pančevu, zahtevamo da Srpska napredna stranka prestane da primorava novinare da se učlanjuju u stranku, kako bi zadržali posao. Takođe, tražimo da se pokrene postupak protiv onih koji su prinudili ili pokušali da prinude novinare na učlanjivanje u SNS“, dodaje orgnaizacija Novinari ne kleče.

Povod za početak ovih protesta bio je komentar ministra Bratislava Gašića upućen novinarki Zlatiji Labović, odnosno zahtev da on zbog toga bude smenjen. Premijer je tu smenu obećao, ali je nije sproveo.

 Foto: N1 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend