08. feb 2016.

Novinari predali zahteve premijeru i ministrima

protest_novinaraUrednik sajta Cenzolovka Zoran Nikolić predao je danas u ime inicijative Novinari ne kleče zahteve premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i resornim ministrima u Vladi Srbije kojima se traži poštovanje zakona koji su usvojeni u okviru medijske strategije, kao i radno-pravnog položaja novinara

Zahtevi su, osim Vučiću, predati i ministrima Aleksandru Vulinu, Željku Sertiću, Dušanu Vujoviću, Nebojši Stefanoviću Zorani Mihajlović i Ivanu Tasovcu.

Nikolić je novinarima rekao da je rok za ispunjenje zahteva odmah, jer se pokazalo da, uprkos protestima Inicijative nijedan od njihovih zahteva nije ispunjen, pa je i zahtev za smenu ministra odbrane izvrgnut ruglu.

Novinari iz cele Srbije posebno će, najavio je Nikolić, zatražiti sastanak sa ministrom kulture i informisanja Ivanom Tasovcem, napominjući da novinari smatraju da on uopšte ne radi svoj posao i da bi za to trebalo da im položi račune.

Nikolić je rekao da je među zahtevima koji su predati Vladi i tema privatizacije i podele besplatnih akcija, kao i zahtev ministru unutrašnjih poslova „da ništa ne radi“, već da pusti državne organe da rade svoj posao, kao i da se ispitaju navodi o praćenju novinara.

On je najavio da će večeras u 19 sati ispred zgrade Vlade Srbije biti održan još jedan protest Novinari ne kleče.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend