16. feb 2016.

NUNS: Šovinističko denunciranje Dinka Gruhonjića

dinko_gruhonjic_n1Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u saopštenju najoštrije protestuje zbog tekstova u tabloidu Informer i na TV Pink, za koje smatra da „predstavljaju klasičan primer šovinističkog denunciranja Dinka Gruhonjića, predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV)“

„Jasne aluzije na Gruhonjićevo nacionalno poreklo, korišćenjem izmišljenog imena ‘Sabahudin’, predstavlja najgrublje kršenje Etičkog kodeksa i promovisanje govora mržnje“, upozorava NUNS.

Prema stavu NUNS, na ovaj način Informer i Pink „pokazuju da u ostvarenju svojih namera da prokažu svakog ko drugačije misli, ne prezaju ni od prebrojavanja krvnih zrnaca“.

„Na taj način potvrđuju tezu Dinka Guhonjića da u nekim medijima mogu jasno da se uoče zameci fašističkih ideologija, jer argument u vidu korišćenja imena ‘Sabahudin’, u obračunu sa predsednikom NDNV, prvi put je iskonstruisan upravo u nekim pronacističkim organizacijama“, zaključuje NUNS.

Pink: Gebelskovske metode

Kolegijum Informativnog programa TV Pink je u saopštenju, kao zlonamerne i netačne, odbacio saopštenje NUNS-a. „Privatni preduzetnici sa funkcijama predsednika novinarskih udruženja, poput predsednika NUNS Vukašina Obradovića, usvojili su gebelsovske metode da više puta ponovljena laž postaje istina“, ukazuje Kolegijum Informativnog programa TV Pink.

Odbracujći ocene da je TV Pink prebrojavala krvna zrnca, Dinka Gruhonjića nazivala Sabahudinom i šovinistički denuncirala, Kolegijum se poziva i doslovno citira svoje saopštenje od pre nekoliko dana, „da bi se nedvosmisleno utvrdilo ko laže, mi ili Vukašin Obradović“.

„Dakle, jasno je da nikome nismo prebrojavali krvna zrnca, niti se bavili nacionalnim poreklom Gruhonjića“, napominje Kolegijum Informativnog programa TV Pink, kojem nije jasno „šta se to Vukašinu Obradoviću pričinilo i da li je slučajno ili namerno pomešao babe i žabe“.

„Nekome ko, kao Vukašin Obradović, izigrava savest profesije neprimereno je da koristi gebelsovske metode i laži“, zaključuje Kolegijum Informativnog programa TV Pink.

 Foto: N1 

1 komentar za: “NUNS: Šovinističko denunciranje Dinka Gruhonjića

  1. Bolje da zatvorite ovaj sajt nego da se ovako brukate.

    16. феб 2016. at 03:49

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend