16. avg 2016.

Oproštaj od Zorana B. Nikolića

Komemoracija_Zoran_Nikolic_Fonet_Cenzolovka

Komemoracija povodom smrti Zorana B. Nikolića. Foto: Fonet

Novinar Zoran B. Nikolić kremiran danas na Novom groblju u Beogradu

Porodica, prijatelji, kolege, učenici i poštovaoci ovog izuzetnog novinara i čoveka oprostili su se danas od njega na Novom groblju u Beogradu, gde je kremiran.

Zoran je od januara 2015. radio u Slavko Ćuruvija fondaciji kao izvršni urednik portala Cenzolovka.

Novinarsku karijeru počeo je u Vremenu, radeći kao izveštač sa Kosova. Bio je, između ostalog, novinar i urednik u Blicu, Blic Newsu, Alo, na Pinku, kao i na portalima U pravu si! i Mondo.

Na komemoraciji povodom Zoranove smrti, koja je održana juče u Medija centru u Beogradu, kolege i prijatelji su istakli koliko je Zoran B. Nikolić bio veliki profesionalac, temeljan i analitičan, kao i da je bila prava privilegija raditi s njim i učiti od njega.

Novinar Vremena Dejan Anastasijević je rekao da je Zorana Nikolića upoznao 1997. godine, kada su zajedno kao novinari Vremena izveštavali sa Kosova u vreme ratnih sukoba.

“Zoran je sjajno radio i imao je jednu od onih retkih osobina, a to je da je umeo da sluša ljude“, ispričao je Anastasijević i ocenio da je bilo teško izveštavati sa Kosova, jer su se obe strane koristile manipulacijama.

Anastasijević je ukazao na to da je za novinare kao što je bio Zoran Nikolić bilo i opasno izveštavati, jer se on držao činjenica, a to nije odgovaralo nijednoj od sukobljenih strana.

Zoran Nikolić se borio i za dostojanstvo novinarske profesije i to u okviru inicijative “Novinari ne kleče”, napomenuo je Anastasijević.

Direktor Fondacije “Slavko Ćuruvija” Ilir Gaši rekao je da je Zorana Nikolića poznavao desetak godina i da se u radu s njim uverio da je reč o profesionalcu koji sve podatke više puta proverava.

Bio je temeljan i analitičan. Veliki profesionalac, a prijateljstvo i rad s njim nešto su najdragocenije, kazao je Gaši i istakao da je bila privilegija poznavati ga.

Glavni urednik Kurira Ratko Femić rekao je da je Zorana Nikolića upoznao kada je došao u Danas i da je od njega mnogo naučio.

Femić je napomenuo da se sa Nikolićem i privatno družio, a zahvalio mu je i za podršku i poverenje u radu navodeći da ga je Nikolić kao urednik slao na brojne zadatke po Srbiji.

Porodica, prijatelji i kolege Zorana B. Nikolića na komemoraciji. Foto: Media centar

Porodica, prijatelji i kolege Zorana B. Nikolića na komemoraciji. Foto: Media centar

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend