06. jul 2015.

Osnovana regionalna mreža za samoregulaciju medija

etikaNa dvodnevnoj regionalnoj konferenciji posvećenoj medijskoj samoregulaciji održanoj u Budvi, u organizaciji Saveta Evrope, zvanično je osnovana Mreža medijskih samoregulatornih tela Jugoistočne Evrope, saopšteno je sa sastanka

Mreža će služiti kao platforma za regionalnu saradnju i razmenu iskustava u cilju unapređenja kvaliteta i profesionalnosti medija i etičkog novinarstva u regionu.

Skraćeni naziv Mreže je Media NEThics.

Najavljeno je da će se regionalno udruženje baviti podizanjem svesti članica mreže, medija i medijskih profesionalaca i društva o osnovnim principima samoregulacije i profesionalizma, kao i razmatranjem prekograničnih žalbi zemalja regiona.

Predstavnici samoregulatornih tela Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore doneli su odluku da sedište mreže bude u Crnoj Gori, a za predsednika je izabran Ranko Vujović, izvršni sekretar Medijskog saveta za samoregulaciju Crne Gore.

Predstavnici Albanije koji uskoro osnivaju samoregulatorno telo najavili su da će se pridružiti novoosnovanom udruženju, navodi se u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend