28. avg 2014.

Pašalić: Policija me zove tek nakon medijskih natpisa

davor pasalicNi skoro dva meseca nakon brutalnog prebijanja urednika agencije FoNet Davora Pašalića policija nije pronašla napadače. To je za Danas potvrdio i sam Pašalić, dodajući da mu se već neko vreme niko iz MUP-a nije obratio.

– Kada sam na mesec dana od incidenta podsetio u medijima na to dokle se sa istragom stiglo, dobio sam poziv od policije. Oni su mi tada pustili snimak sa sigurnosnih kamera, na kojem se uopšte ne vidi sam napad, jer je usledio petnaest minuta kasnije. Osim toga, pregledao sam na stotine slika potencijalnih napadača, ali je na tome stalo – rekao je Pašalić. Prema njegovim saznanjima, policija je i privela neke ljude, ali bez konkretnih rezultata.

– Deluje mi da me iz policije zovu samo nakon medijskih natpisa – naveo je Pašalić.

Kada sam na mesec dana od incidenta podsetio u medijima na to dokle se sa istragom stiglo, dobio sam poziv od policije. Oni su mi tada pustili snimak sa sigurnosnih kamera, na kojem se uopšte ne vidi sam napad, jer je usledio petnaest minuta kasnije.

Podsetimo, Davor Pašalić je napadnut u noći 3. jula kada se vraćao kući sa posla. Njega su u novobeogradskom bloku 23, gde živi, sačekala trojica mladića koja su mu tražila novac. Pošto je odbio da im ga da, oni su ga rukama i nogama brutalno pretukli i pritom mu uzvikivali da je ustaša. Kada su napadači otišli, Pašalić je ustao i krenuo ka zgradi u kojoj živi. Tada su ga naočigled dvojice svedoka isti napadači opet pretukli. Pašalić je u napadu zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba i ima modrice po telu. Povrede su mu sanirane na Vojno-medicinskoj akademiji.

Agencija FoNet osudila je brutalni napad na svog urednika i tražila hitnu akciju policije i tužilaštva kako bi napadači bili pronađeni i kažnjeni. Osudi napada pridružili su se i NUNS i OEBS.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je neposredno posle napada izjavio da će policija učiniti sve kako bi identifikovala napadače.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend