31. dec 2014.

Pretnja novinaru Južnih vesti: „Dao bih ti ja metak u čelo!“

Dao bi novinaru metak u čelo; Osoba koja je pretila novinaru. Foto: Fejsbuk

Dao bi novinaru metak u čelo; Osoba koja je pretila novinaru. Foto: Fejsbuk

Nakon objavljivanja teksta o odbijanju leskovačke Hitne pomoći da pomogne starici, novinaru Draganu Marinkoviću preko Fejsbuka upućene pretnje smrću. 

Ovo je druga pretnja novinarima Južnih vesti u istom danu. Posle noćašnjih pretnji novinarima niške redakcije kroz komentar na tekst o nameštenom tenderu u Nišu, poruke slične sadržine stigle su preko društvene mreže dopisniku Južnih vesti iz Leskovca Draganu Marinkoviću.

Reagujući na tekst o odbijanju leskovačke Hitne pomoći da pomogne starici, izvesni Miodrag Marinković je novinara najpre vređao na Fejsbuku, a zatim i uputio jasnu „poruku“.

…takvi ste vi nepismeni novinarčići koji se pozivate da dobijete status službenog lica. Dao bih ti ja metak, govno posrano nepismeno!

Pretnje nakon izveštavanja o problemima; Novinar Dragan Marinković

Pretnje nakon izveštavanja o problemima; Novinar Dragan Marinković

Prema nezvaničnim informacijama iz leskovačke policije, osoba koja je pretila je lekar.

Načelnik Policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić potvrdio je da je upoznat sa incidentom i da se na tom predmetu radi.

Tužilac se saglasio da postoje elementi krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i mi ćemo već sutra ujutru preduzeti sve propisane mere – kaže načelnik Žugić.

Podsetimo, ranije danas zasada nepoznata osoba je u komentaru na tekst poručila da Južne vesti treba „zapaliti da ne postoje lažljivi iskompleksirani degenerici koji tamo rade”.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend