07. nov 2015.

Pretnje smrću Aleksandru Rodiću: Obavestili smo policiju i državne organe!

Podsećamo da je u Srbiji i Crnoj Gori u poslednjih godina bilo više ubistava novinara i vlasnika medija. Okolnost da mediji u vlasništvu Aleksandra Rodića razotkrivaju nezakonite radnje pojedinaca iz Srbije i Crne Gore rizik ugrožavanja bezbednosti Aleksandra Rodića, njegove porodice i zaposlenih u „Adrija medija grupi“ i Kuriru čini ekstremno velikim

Vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i članovima njegove porodice upućene su pretnje smrću. Pretnje su upućene posle medijske harange koju lažima danima vode Televizija Pink i list Informer, najgrublje kršeći Zakon o medijima i zloupotrebljavajući nacionalnu frekvenciju.

Proteklih dana više visokih državnih funkcionera, na Televiziji Pink, poput ministra Vulina učestvovalo je i doprinelo atmosferi linča, iznoseći laži i neistinite informacije o Aleksandru Rodiću kao nekome ko želi da sruši vladu Aleksandra Vučića. Smatramo da su svojim izjavama stavili metu na čelo Aleksandru Rodiću i njemu bliskim.

Obavestili smo zvanično o pretnjama Ministarstvo unutrašnjih poslova i direktora policije Milorada Veljovića. U dopisu je hitno zatraženo da se spreči bilo koji pokušaj ugrožavanja života članova porodice Rodić, kao i urednika i novinara Kurira i „Adrija medija grupe“.

U zahtevu stoji da, pored pretnji, podnosilac zahteva trpi i konstantne pritiske drugih medija. Televizija Pink i dnevni list Informer gotovo svakodnevno objavljuju niz neistinitih informacija o životu i radu Aleksandra Rodića, kao i o poslovanju kompanija koje su u njegovom vlasništvu, čime se doprinosi stvaranju atmosfere za linč, to jest za napad na život Aleksandra Rodića i njemu bliskih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i direktor policije Milorad Veljović, u zahtevu su obavešteni da su novinari Kurira u dužem vremenskom periodu izloženi pretnjama.

Podsećamo da je u Srbiji i Crnoj Gori u poslednjih godina bilo više ubistava novinara i vlasnika medija. Okolnost da mediji u vlasništvu Aleksandra Rodića razotkrivaju nezakonite radnje pojedinaca iz Srbije i Crne Gore rizik ugrožavanja bezbednosti Aleksandra Rodića, njegove porodice i zaposlenih u „Adrija medija grupi“ čini ekstremno velikim.

Televizija Pink i dnevni list Informer gotovo svakodnevno objavljuju niz neistina o životu i radu Aleksandra Rodića i njegove porodice, kao i o poslovanju kompanija koje su u njegovom vlasništvu, čime je stvorena atmosfera za linč, to jest za napad na život Aleksandra Rodića, članova porodice Rodić i zaposlenih u Kuriru i „Adria mediji“.

Zahtevamo od nadležnih državnih institucija da zaštite Aleksandra Rodića, njegovu porodicu i sve zaposlene u Kuriru i „Adrija mediji“ od daljeg zastrašivanja i pretnji, kao i stvaranja atmosfere linča i da time omoguće normalan rad i izveštavanje.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend