01. okt 2014.

Protest ispred zgrade Studija B

studiobplavaNezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) poziva novinare da se okupe u ponedeljak, 6. oktobra, u 21 sat, ispred zgrade RTV Studio B, na tihi protest zbog „skidanja“ sa programa emisija „Sarapin problem“ i „U centru“.

NUNS smatra da je izmenama programske šeme i izostavljanjem ove dve emisije, RTV Studio B znatno suzio prostor za javni dijalog. Na taj način je gledaocima uskraćena mogućnost da čuju različita mišljenja o najvažnijim društvenim temama.

NUNS smatra da je izmenama programske šeme i izostavljanjem ove dve emisije, RTV Studio B znatno suzio prostor za javni dijalog.

NUNS smatra ovakvu odluku uredništva RTV Studio B neprihvatljivom i nerazumnom, naročito imajući u vidu činjenicu da je poštovanje javnog interesa u oblasti informisanja obaveza ove medijske kuće koja se finansira najvećim delom sredstvima gradjana.

Pozivamo sve koleginice i kolege da dođu i tako iskažu svoj stav i zabrinutost zbog zamiranja kritičkog dijaloga ne samo u medijima, već i u društvu, u celini.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend