03. avg 2014.

Radio Srbobran: Bogojević je ostrašćen

mikrofonRadio Srbobran reagovao je na današnje saopštenje predsednika Skupštine opštine Srbobran Željka Bogojevića koji je kritikovao njegovu privatizaciju i poslovanje, ocenivši da je on time ponovo pokazao svoju „ostrašćenost i političku zatupljenost“ a da tokom svog mandata nije uradio ništa.
Podršku medijskim zakonima koju je izrazio Bogojević Radio Srbobran ne smatra realnom jer je, kako tvrde u saopštenju, u protekle dve godine prekršio sve norme i zakone koji uređuju medijsku oblast.

Ta radio stanica emituje program na srpskom i mađarskom jeziku i kao manjinski medij mora imati posebnu pažnju lokalne samouprave, navodi se u saopštenju.

„Želju Željka Bogojevića da se Radio Srbobran ugasi i građani ostave bez jedinog lokalnog javnog servisa, na njegovu nesreću, nećemo ispuniti. Radio Srbobran posluje u otežanim uslovima u maloj i ekonomski devastiranoj sredini i umesto da lokalni moćnici rešavaju alarmantnu nezaposlenost i poboljšaju uslove poslovanja, bave se jedinom institucijom koju nisu uspeli da unište, Radio Srbobranom“, navodi se u saopštenju.

Osvrćući se na rad lokalnog Radio Srbobrana, Bogojević je ranije danas u saopštenju naveo da su tokom rasprave o pomenutim zakonima neki poslanici, „da li iz neznanja ili nekog drugog razloga“ kao primer dobre privatizacije u medijima isticali tu radio stanicu.

„Takva tvrdnja je potpuno u suprotnosti sa realnim stanjem. Radio Srbobran je privatizovan 2007. godine, od tada se bespravno nalazi u 260 metara kvadratnih poslovnog prostora za koji ne plaća zakup, a koji pripada opštini Srbobran“, ističe Bogojević.

On je naglasio da je taj radio dok je njegov vlasnik bila lokalna samouprava imao 12 stalno zaposlenih radnika, a da je danas to porodična firma u kojoj je od tadašnjih zaposlenih ostao samo Ivica Šmit koji je i privatizovao tu radio stanicu, dok su svi ostali zaposleni u međuvremenu napustili firmu, dobili otkaze, a neki su i „sudskim putem morali da dođu do svojih zarada“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend