15. avg 2016.

Reakcije na Vučićevu izjavu da je Danas tabloid

10121 - Dnevni list Danas - logoPremijer Srbije Aleksandar Vučić prošle nedelje u parlamentu, između ostalog, nazvao je dnevni list Danas tabloidom. Evo kako su to prokomentarisali sagovornici Danasa Vukašin Obradović, Ljiljana Smajlović, Bojan Pajtić i Nebojša Krstić

Vukašin Obradović

Nezavisno udruženje novinara Srbije

Ne radi se ovde, naravno, o besmislici da je Danas tabloid. Reč je zapravo o otvorenom zahtevu vlasnicima Danasa najpre za smenom Dragoljuba Petrovića, a tek potom i za „upristojavanjem“ uređivačke politike. Mentalni sklop premijera ne može da podnese tamo nekog Dražu koji se, zamislite, usuđuje da se podsmeva Njemu i to dok se sledeće godine očekuje rast BDP, najveći u Evropi. Ej, Njemu!? Ko mi ne veruje, neka prelista tvitove ŽKrle22.

Ljiljana Smajlović

Udruženje novinara Srbije

Nerazumljiva mi je ta izjava. Danas jedino po formatu liči na tabloid.

Bojan Pajtić

Demokratska stranka

Krajnje je neprimereno da predsednik Vlade lepi etikete medijima. Znajući koliki je medijski mrak u Srbiji, čim vas on napada, znači da ste sačuvali profesionalni integritet i sačuvali nadu da ne pristaju sve novine da budu slepe sluge režima.

Nebojša Krstić

marketinški stručnjak

Mislim da se Danas, posle smene Zorana Panovića, svojski trudi da postane drugosrbijanski tabloid i glasilo razjarene gomile sa Tvitera. To je ogromna šteta s obzirom na to da je nekad bio list za pismene.

Boško Obradović

Dveri

Vučiću smeta svako drugacije misljenje. SNS ne trpi razlicito misljenje i najradije bi ukinula opoziciju. Danas nije problem, vec Vučićeva ideja da svuda mora da bude prikazan kao najbolji, najlepši i najpametniji. Ko drugačije kaže – kleveće i laže.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend