05. okt 2014.

Sarapa: Osećam se ugroženim

sarapaBeogradski novinar Predrag Sarapa, doskorašnji urednik autorske emisije na Studiju B, u današnjem saopštenju upozorava da se „oseća ugroženim, ali da ga to neće sprečiti da govori istinu o cenzuri i medijskom teroru koji se sprovodi nad svim građanima koji ne izražavaju diktirano mišljenje“.„Obaveštavam vas da su pritisci i neistine koje se plasiraju protiv mene, moje slobode delanja, govora, življenja već oproban metod koji je korišćen prilikom diskvalifikacija mojih pokojnih kolega“, navodi Sarapa.

On, pri tome, podseća da je „uvod u ubistvo Slavka Ćuruvije i progon drugih kolega, počeo zastrašivanjem, iskrivljavanjem istine i ućutkivanjem“. „Osnovno ljudsko pravo je pravo na slobodu. U mojoj zemlji me progone i zabranjuju mi da radim posao koji sam radio 20 godina, a sve pod parolom kvazi objektivnosti“, navodi Sarapa. „U mojoj emisiji gostovali su predstavnici svih stranaka“, dodaje Sarapa u saopštenju, „ali i mnogobrojne nestranačke ličnosti“.

„Osnovni princip gušenja slobode medija“, napominje Sarapa, „upravo počinje prebrojavanjem gostiju u emisiji na osnovu partijske, polne, verske, starosne ili neke druge različitosti“. Sarapa tvrdi da način spočitavanja njegovog minulog rada i njegove ličnosti „podseća na najgore metode kojima se manipulisalo u diktatorskim režimima“. „Javni servis Beograđana, takozvani kolegijum sve više podseća na tabloidni desk koji se koristi za direktne pretnje sugrađanima danas meni, a ubuduće bilo kome“, upozorava Sarapa.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend