06. nov 2015.

SINOS i PROUNS protestuju zbog neravnopravnog tretmana na RTS-u

Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) javno protestuju zbog konstantnog ignorisanja aktivnosti I saopštenja Sindikata novinara Srbije I Profesionalnog udruženja novinara Srbije od strane Radio Televizije Srbije

To se dogodilo i juče. Povodom Evropskg dana odbrane slobode medija i 72. rođenda Tanjuga, pozvali smo građane da se u podne okupe pred zgradom srpske državne agencije. Odazvale su se brojne kolege, bivši urednici ali i političari. U izveštaju o zbivanjima vezanim sa Tanjug, koji je RTS emitovao u Drugom dnevniku, izostavljen je taj „detalj“.

Kao prvog čoveka RTS i kolegu koji je u svojoj karijeri bio suočen sa medijskom blokadom, pozivamo vas da otvorite vrata Javnog servisa i za naše organizacije jer građani Srbije imaju pravo da znaju sve pa i da su SINOS i PROUNS juče zatražili ostavke ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca i državnog sekretara Saše Mirkovića.

Sindikat novinara Srbije je punopravan član Evropske i Svetske federacije novinara, u istom statusu kao UNS i NUNS. Molimo Vas da tako I tretirate naše aktivnosti i obraćanja medijima.

O jučerašnjem propustu RTS prinuđeni smo, nažalost, da obavestimo Evropsku i Svetsku federaciju novinara, koje su događaj pred Tanjugom objavile na svojim društvenim mrežama.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend