21. apr 2016.

Socijalista pretio Blicu! Naš novinar na udaru prvog čoveka SPS u Vršcu

„Treba ti još da živiš u ovom gradu…”, zapretio je Ljubisav Šljivić, prvi čovek vršačkog SPS, novinaru “Blica” Vladimiru Vašaliću zbog teksta o njegovom privođenju

Šljivić, direktor “Drugog oktobra” koji je priveden zbog malverzacija teških tri miliona dinara, juče ujutro telefonom je pozvao novinara “Blica” Vladimira Vašalića iz Vršca i pretio mu zbog teksta čiji je on bio jedan od autora.

– Pitao me je samo da li sam ja pisao objavljeni tekst “Vrh SPS pere ruke od uhapšenog Šljivića”? Odgovorio sam da jesam za sajt i deo teksta za štampano izdanje, a onda je on osuo paljbu: “Ma kakve, bre, tri milijarde, radi se o tri miliona! Ma sve ću da vas tužim, i tebe i ove tvoje! Šta tamo pišeš Šljivića se SPS odrekao…!” Tada sam pokušao da ga umirim činjenicom da treba korektno da razgovaramo – objasnio je naš novinar.

Međutim, tada mu Šljivić upućuje konkretne pretnje.

– “J**** ti mater, i tebi i svima tvojima“ I ko je taj Jelovac što je pisao tekst sa tobom? Svima ću vam se n******* majke, a ti treba još da živiš u ovom gradu!”, rekao mi je i nakon toga prekinuo vezu – kaže Vašalić.

Naš novinar je potom otišao u policiju i prijavio slučaj.

– Ne bojim se, ali sam zabrinut jer je u utorak bio privođen i ne mogu da znam šta je u glavi čoveku koji je pod pritiskom – objasnio je Vašalić.

On je dodao da je neuspešno pokušavao da objasni Šljiviću da je u pitanju nenamerna greška jer se u tekstu navodi suma od 3,6 milijardi dinara umesto tri miliona.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend