20. okt 2016.

Štrajk upozorenja u Radio-televiziji Kragujevac

rtk kragujevac logoZaposleni u privatizovanoj Radio-televiziji Kragujevac (RTK) održali su jednočasovni štrajk upozorenja zato što im, kako tvrde, vlasnik duguje zarade i ne poštuje kupoprodajni ugovor

Štrajk upozorenja održan je u redakciji RTK od 11 do 12 časova, a za to vreme je na programu bio direktan prenos zasedanja gradskog parlamenta uz emitovanje kajrona o štrajku upozorenja.

Predsednik sindikata UGS „Nezavisnost“, Goran Antonijević je rekao agenciji Beta da je će štrajk upozorenja biti održavan svakog dana u različitim terminima kako bi se skrenula pažnja na stanje u RTK koja je privatizovana pre godinu dana.

Prema njegovim rečima, radnicima nisu isplaćene zarade od juna ove godine, a vlasnik ne poštuje kupoprodajni ugovor.

„Ključni zahtevi su da se isplate sve plate od juna, da se deblokira račun preduzeća koji je trenutno zadužen za oko 13 miliona dinara. Isključuje nam se internet, telefoni, nemamo para za gorivo, pa je pitanje kako mi uopšte možemo da radimo ako se račun ne odblokira. Treći zahtev je da se poštuje kupoprodajni ugovor, jer u prethodnih godinu dana mi smo obavljali sve radne zadatke koje smo dobijali i nema šanse da se krivica za stanje u preduzeću svaljuje na zaposlene“, rekao je Antonijević.

On je naveo da nije jasno zbog čega kupac preduzeća, biznismen Radoica Milosavljević iz Kruševca do sada već nije razgovarao sa gradnačelnikom Kragujevca o tome zbog čega grad nije ove godine raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja.

„Koliko nam je poznato, to se ne dešava u drugim gradovima gde je isti vlasnik medija . Mislimo da bi bilo mnogo lakše ako bismo mogli da učestvujemo na konkursu lokalne samouprave i pokušamo da obezbedimo sredstva za funkcionisanje radija i televizije „rekao je Antonijević.

On je rekao da je usmeno uz posredovanje direktorke RTK vlasnik ponudio socijalni porgram zaposolenima u RTK, za koji se opredelilo 34 od ukupno 67 zaposlenih.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend