03. okt 2014.

Studio B: Pamtimo DS po mešanju u uređivačku politiku

studiobUređivački kolegijum Studija B, poručio je danas šefu poslanika DS Borislavu Stefanoviću da su zaposlenima u toj medijskoj kući na prvom mestu Beograđani, a ne stranke, ali da nažalost, neke od njih, a među njima i DS pamte po „direktnom, svakodnevnom i grubom mešanju u uređivačku politiku Studija B”.

„Pamte to dobro i Beograđani. Mnogi analitičari baš taj prekomerni uticaj na naš program vide kao glavni uzrok izbornog debakla Demokratske stranke u Beogradu”, navedeno je u saopštenju.

U reagovanju na izjavu Borislav Stefanovića koji je pozvao građane da učestvuju u protestima zbog ukidanja emisije „Utisak nedelje” na B92 i „Sarapin problem” na televiziji Studio B i ocenio da je reč o pokušaju cenzure i uticaja na uređivačku politiku, Uređivački kolegijum Studia B pita da li će na protest pozvati i predsednike opština iz DS koji su redovno gosti i sa kojima imaju izuzetnu saradnju.

„Da li će na protest doći i članovi vaše stranke, bivši gradski funkcioneri koji dobro šta su i kako radili u Studiju B. I na kraju pitamo vas da li će na protest doći stotine hiljada beograđana koji nas gledaju, a kojima pomažemo direktno rešavajući njihove probleme, organizujući humanitarne akcije i čuvajući naš Beograd od svih profesionalnih političkih profitera” rečeno je u saopštenju.

„Ako dozvolite predlažemo da građane možda pozovete da se priključe našoj akciji za pomoć poplavljenom Kladovu, bolesnoj deci, mladim talentima, pa makar i napuštenim životinjama. Po vašem izboru”, kaže se u saopštenju.

To smatramo etički daleko ispravnijim, dodaje se, nego da štitite, tobože, ugrožena prava, jednog novinara, koji je po stažu najkraće u Studiju B, i koji se nikada nije bavio onim što je naša osnovna dužnost, a to su gradske teme, već isključivo politikom i to setićete se, vrlo selektivno i jednostrano.

„Da vas obavestimo, taj isti novinar, iako platu u iznosu od 58.000 dinara, još uvek prima na teret Beograđana, od sinoć vodi emisiju na jednoj privatnoj televiziji u Crnoj Gori. Za njega, dakle, ne morate brinuti. Njemu želimo svaku sreću, a Vama dobrodošlicu u Masarikovu 5! Bićemo ,kao i uvek i svima, dobri domaćini”, navodi se u saopštenju Uređivačkog kolegijuma Studia B.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend