01. sep 2014.

Sud: Nova direktorka da preuzme upravljanje Televizijom Sombor

sudPrivredni sud u Somboru presudio je juče u korist nove direktorke TV Sombor Jelene Barac kojoj prethodni direktor Goran Medić nije želeo da preda upravljanje televizijom. Jelena Barac može da preuzme svu tehniku i da počne sa emitovanjem programa, presuda je somborskog suda. „Čekam samo da presuda stigne na našu adresu, kako bih mogla da počnem da radim. S obzirom na to da se Medić juče nije pojavio na sudu i nije javljao na telefon, pretpostavljam da ću ostatak tehnike morati ponovo da preuzimam uz pomoć policije“, rekla je UNS-u Jelena Barac.

Nova direktorka somborske televizije Spektar u ponedeljak je uspela da, nakon skoro mesec dana, prvi put uđe u prostorije televizije i od bivšeg direktora Gorana Medića preuzme deo tehnike.

Goran Medić prvog avgusta zatvorio je televiziju, proglasio kolektivni godišnji odmor i zaključao prostorije.

“Po odluci većinskog vlasnika televizije, dr Bogdana Maglića, ja sam od prvog avgusta postavljena za direktora televizije. Medić je o tome bio na vreme obavešten, ali nije želeo to da prihvati. Kada sam došla u televiziju bilo je zaključano, a on mi se danima nije javljao na telefon. Proglasio je kolektivni godišnji odmor do 15. avgusta i prekinuo emitovanje programa”, kaže za UNS Barac i dodaje da je “u novinarstvu od 1989. godine, ali nikada u svom životu nisam čula ni videla da je neki mediji zatvoren zbog godišnjeg odmora.”

Nova direktorka somborske televizije Spektar u ponedeljak je uspela da, nakon skoro mesec dana, prvi put uđe u prostorije televizije i od bivšeg direktora Gorana Medića preuzme deo tehnike.

Barac je sačekala dve nedelje, ali ni nakon toga emitovanje programa nije počelo. S obzirom na to da joj Medić i dalje nije odgovarao na pozive, Barac je sa policijom i zastupnikom zakupodavca ušla u prostorije, odakle ih je izbacio glavni i odgovorni urednik Vanja Car koji se tamo zaključao.

“Izašli smo iz televizije i podneli prijavu, ali mi se nakon toga Medić sam javio i pristao da preda ključeve od prostorija. U ponedeljak smo ušli u redakciju i napravili popis stvari. Iznela sam svu tehniku jer će, zbog toga što on nije plaćao zakupninu, sedište televizije biti premešteno u hotel čiji je vlasnik Maglić, vlasnik televizije”, rekla je Barac i dodala da je “još ostalo da joj Medić preda ključeve od mesta na kom je predajnik”.

Medić, kako navodi Barac, ni mesto gde je predajnik nije plaćao. Za to je dužan oko 300.000 dinara.

“Moram da idem da se dogovorim sa stanarima kako ćemo to regulisati, jer ja bez predajnika ne mogu da počnem emitovanje programa. Međutim, s obzirom na to da se on ne javlja, pretpostavljam da će opet biti problema. Samo želim što pre da pokrenem televiziju koja je bila simbol Sombora, jer građani ovog grada to očekuju i zaslužuju”, rekla je Barac.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend