28. maj 2015.

Sve više napada na novinare

broken cameraNezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) oštro protestuje zbog napada na novinarku B92 Sanju Ignjatović Eker i urednika portala Teleprompter.rs Danila Redžepovića. NUNS upozorava da je od početka godine zabeleženo 16 slučajeva ugrožavanja bezbednosti novinara u Srbiji

Od januara ove godine NUNS je u svojoj Bazi napada na novinare evidentirao 16 slučajeva verbalnih pretnji, fizičkih napada i napada na imovinu medijskih profesionalaca. NUNS izražava zabrinutost zbog ovog rastućeg trenda napada na novinare i zahteva od nadležnih organa da preduzmu sve zakonom predviđene mere kako bi novinari i ostali medijski profesionalci, bez straha za svoju bezbednost, mogli da obavljaju svoj posao.

NUNS podseća da su u 2014. zabeležena 23 napada na novinare. Ujedno, skrećemo pažnju da se uskoro navršava godinu dana od divljačkog prebijanja urednika FoNeta Davora Pašalića, a da policija još nije pronašla ni privela napadače, iako je još prošle godine MUP formirao specijalni istražni tim koji je trebalo da se bavi ovim slučajem.

Sekretarijat NUNS-a

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend