12. dec 2014.

Tukao novinara, osuđen uslovno

Dragan Vidojević (Foto: Alo!, S. Milenković)

Dragan Vidojević (Foto: Alo!, S. Milenković)

Odbornik JS Dragan Vidojević osu­đen je uslovno na dve go­dine zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teške telesne povrede novinaru Goranu Mini­ću u incidentu koji se u bašti lokala “Sport Plus” u Brusu odigrao 27. jula 2012. Oštećeni novinar, danas u penziji, sma­tra da je pravda samo delimično zadovoljena.

Minić kaže da se ceo do­gađaj odigrao po završet­ku prijateljske utakmice u fudbalu kada je primetio koškanje u kome je učestvo­vao i Vidojević.

Prišao sam i rekao da su stari ljudi i da nema smisla da se biju, posle čega me Vidojević pesnicom udario u bra­du, a posle pada, šutnuo me je u glavu, polomio dva zuba i deo veštačke vilice priča Goran Minić.

Nema smisla što je nakon incidenta, postao odbornik u lo­kalnom parlamentu. A u opštini, gde vlast dele SNS, SPS, JS, DSS i GG “Preobraže­nje” navode da niko nije pokrenuo inicijativu da funkcija Dragana Vido­jevića postane tema skup­štinske sednice.

Odbornik i dalje ima prava da obavlja svoju funkciju rekao je Saša Miljković, predsednik opštinskog odbora JS. Odbornik je već izjavio da žali i da se kaje zbog svega što se dogodilo.

Ja sam se izvinio ljudima kaže Dragan Vi­dojević. Da bilo koja zakonska odredba iziskuje prestanak moje odbornič­ke funkcije, odmah bih vratio mandat.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend