27. avg 2015.

Ubio novinarku i snimatelja u direktnom uključenju

207310283355ddc261f3f94123017436_v4_bigNaoružani napadač ubio novinarku i snimatelja dok su se direktno uključivali u vesti iz tržnog centra u Virdžiniji. Za vreme policijske potere pucao je u sebe

Napadač identifikovan kao Vester Flanagan pucao je u sebe kada su ga policajci stigli, prenose svetski mediji. NIje poznato da li je mrtav.

Guverner Virdžinije je za WTOP rekao da se veruje da je napadač „nezadovoljni radnik“ i da napad nije bio „teroristički čin“.

Stanica WDBJ7 izvestila je da su ubijeni njihovi novinari Alison Parker i Adam Vord, ali za sada nema informacija o tome kako su novinari nastradali, ko je na njih pucao i zašto.

Razna imena potencijalnih napadača kruže po društvenim mrežama. Američki novinari na Tviteru i svojim portalima apeluju da se ne prenagljuje sa optuživanjem ljudi pre nego što identitet napadača sa sigurnošću ne bude utvrđen.

Osim toga, na društvenim mrežama je takođe objavljeno da je pronađen automobil „ford mustang“ koji pripada osumnjičenom, ali da on nije uhapšen. Međutim, pojedini mediji navode da on ne vozi „ford mustang“ već „dodž čardžer“.

Novinarka je intervjuisala ženu u tržnom centru kada je napadač ušao i počeo da puca. Prema prvim informacijama, ispalio je šest hitaca.

Na snimku koji je snimio kamerman pre nego što je ubijen prvo se čuju pucnji, zatim kamera pada na zemlju i snima noge napadača koji ubija novinarku, čiji se vrisci čuju.

Žena koju je stradala novinarka intervjuisala, Viki Gardner, pogođena je u leđa i trenutno je na operaciji, prenosi CNN, dodajući da su okolne škole zatvorene.

Rojters javlja da se tragedija dogodila u mestu Bedford ,gde su se začuli pucnji iz vatrenog oružja, posle čega su novinari i njihovi gosti pokušali da pronađu zaklon od pucnjave.

Policija je saopštila da istražuje incident, kao i da i dalje tragaju za osumnjičenim. Iz policije navode da su „tri osobe pogođene u incidentu“.

I iz WDBJ7 su potvrdili da su u incidentu stradali zaposleni te televizije. Direktor Džefri Marks rekao je da su Parkerova i Vord bili „posebni ljudi, koji su svakodnevno obavljali sjajan posao“.

„Kako je moguće da se ovako nešto dogodilo? Kako je moguće da jedna osoba u crno zavije Adamove i Alisonine porodice i uskrati im sreću? Njih dvoje su bili divni, obasjavali bi redakciju svakog jutra svojom pozitivnom energijom“, rekao je Marks.

Do napada je došlo u 6.45 po lokalnom vremenu u velikom tržnom centru.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend