18. avg 2016.

Uhapšen bahati fudbaler

Nikola Mijailović, nekadašnji kapiten crvenobelih, uhapšen je zbog nelegalne gradnje akva-parka na Adi Ciganliji, saznaje Srpski telegraf. Nekadašnji kapiten crveno-belih priveden je prekjuče, posle čega mu je određeno 48-časovno zadržavanje, a predmet je prosleđen u Drugo osnovno tužilaštvo. Mijailoviću se, pored krivičnog dela nelegalne gradnje, na teret stavlja i prijava zbog teških pretnji smrću novinaru našeg lista

Stigla ga ruka zakona

Ruka zakona bahatog Mijailovića stigla je posle upornog pisanja našeg lista o divljoj gradnji akva-parka na 4.000 kvadrata. Bahati fudbaler bi iza rešetaka mogao da provede najmanje tri meseca, a najviše osam godina uz novčanu globu. U Ministarstvu građevinarstva ističu da se najviša kazna odnosi na slučajeve kada neko nastavi gradnju i pošto inspekcija zatvori gradilište, što je i ovde bio slučaj.

– Kazna za nelegalno građenje objekta je propisana Krivičnim zakonikom i varira od tri meseca do osam godina zatvora i novčane kazne. Ako neko nastavi započetu gradnju i kada je izdato rešenje o obustavi radova, zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora plus novčana kazna. Isti zakonik propisuje i da ko skine ili povredi službeni pečat ili znak koji je ovlašćeno službeno lice stavilo radi osiguranja predmeta, ili prostora ili ko bez skidanja ili povrede pečata ili znaka uđe u prostoriju ili otvori predmet na koji je bio stavljen službeni pečat ili znak, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine, a predviđene su kazne i za pokušaj – navode u ovom ministarstvu.

Rušenje uskoro

Kako Srpski telegraf saznaje, nadležne državne službe uskoro bi trebalo da počnu rušenje nelegalnih objekata, a na tom spisku će se naći i Mijailovićev akva-park.

Tim povodom u resornom ministarstvu ističu da su potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i gradski menadžer Goran Vesić u ponedeljak, u ime Koordinacionog tela za praćenje primene Zakona o ozakonjenju objekata naložili svim predsednicima opština da najkasnije do 5. septembra dostave spiskove divljih građevina za rušenje. Kako je ranije objavljeno, svaka gradnja bez dozvole od dana usvajanja zakona, odnosno od 26. novembra 2015, predstavlja krivično delo. Takvi objekti ne mogu biti predmet ozakonjenja, već se na njih odmah donosi rešenje o rušenju i zakazuje izvršenje.

UNS osudio napad na našeg novinara

Povodom bahatog ponašanja bivšeg fudbalera juče je reagovalo i Udruženje novinara Srbije, koje je osudilo napad na našeg novinara. Kako su naveli u saopštenju, svako može biti nezadovoljan izveštavanjem medija, ali svoje nezadovoljstvo ne sme iskazivati napadima i pretnjama novinarima, već u javnoj raspravi ili pred nadležnim regulatornim ili samoregulatornim telima, kao i sudskim organima.

UNS podseća i da je propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.
Ada podržava, Šormaz i Mijailović pajtosi

Pored uporne divlje gradnje, nečuveno je i da JP „Ada Ciganlija“, na čijem prostoru niče divlji akvapark od 4.000 kvadrata, dozvoljava nezakonite radnje fudbalera pravdajući se da to nije u njihovoj nadležnosti?!
Kako saznajemo, Mijailović i direktor preduzeća Žarko Šormaz su dobri prijatelji.

– Mijaflović uopšte nema preduzetničkog duha, nego mu je ideju i inicijativu za ovaj investicioni poduhvat dao upravo Šormaz, koji je kao direktor JP „Ada Ciganlija“ završio sve potrebne formalnosti – fiktivni tender, saglasnost grada i druga razna odobrenja za otpočinjanje radova. Za tu protivuslugu Mijailović je tokom maja i juna Šormazovom objektu na Novom Beogradu „Kafe blok“ izgradio terasu s pokretnom tendom. Izvođači su bili iz Turske, gde je Mijaflović igrao fudbal – tvrdi naš izvor. Šormaz tim povodom nije odgovorio na pitanje Srpskog telegrafa.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend