22. okt 2014.

Uhapšena direktorka TV Pink BiH

pink bih

U policijskoj akciji“Gibraltar“, u Bosni i Hercegovini uhapšeno je više osoba zbog finansijskog kriminala, a među njima i Lajla Torlak, direktorka TV Pink BiH.

Uhapšeni su i direktori telekom kompanije HT Eronet Stipe Prlić i Zoran Bakula, zatim Neven Kulenović, direktor marketinške agencije S.V.R.S. koja je zaključivala velike poslove otkupa prava na prenose značajnih sportskih događaja i još pet osoba, prenose mediji u BiH.

Uhapšeni su, na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, izvlačili novac i stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra za navodni otkup TV prava i usluga, a koja najvećim delom nisu bila realizovana.

Njihovo hapšenje potvrdilo je državno Tužilaštvo BiH, po čijem je nalogu i izvedena akcija u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Više stotina pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH i policijskih agencija od ranih jutarnjih časova obavljali su pretrese na 17 lokacija, na području Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Posušja i Gruda.

„Reč je o osobama osumnjičenim za krivična dela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlašćenja, sklapanjem štetnih ugovora, poreskim utajama, pranjem novca i nezakonitim transakcijama u višemilonskim iznosima“, pojašnjeno je iz Tužilaštva.

Sprovodi se intenzivna istraga u kojoj je ostvarena i međunarodna saradnja sa policijama i pravosuđima drugih zemalja, prvenstveno Slovenije i Hrvatske, s ciljem otkrivanja i dokumentovanja počinjenih krivičnih dela, objavili su mediji u BiH.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend